Saturday, 19 September 2015

Genap 7 Tahun Bersama




"If you're meant to be together, eventually you'll find your way back." 

Assalamu'alaikum w.b.t.

Alhamdulillah. Genap 7 tahun bersama. Bukan senang nak kekalkan hubungan dan sesuatu milik kita selama itu.

Dalam 7 tahun, anything could happen. And surely happened to us too.

Masa mula-mula memiliki dia, memanglah banyak rintangan.
Pantang lepas sikit, mesti ada je tangan cuit dia.
Lepas tu nak ubah-ubah tanda dia. Sakit hati kite. lulzz~

Tapi masa tu kite tak matured lagi, yealah, 7 tahun lepas kite baru Form 2 kottttt >_<

Tapi bukan tu je dugaannya......
Pernah sekali, bawak 'dia' naik bas sekali. Yealah, duk jauh kan, cuti plak lama, tak betah nak berpisah lama-lama. hehe

Kemudian, alkisahnya, saya keluarkan 'dia' dari beg dan letakkan kat poket seat depan saya, sbb beg dok kat kaki masa tuu.
Then bila sampai je Pudu pukul berapa pagi entah, memang terlupa lahh nak ambik kannnn..

Bila dah sampai UIA baru teringat yang saya tinggal 'dia' dalam bas. Meraungg saya! :'(

Habis di'call'nye Cosmic bus sbb saya naik bas tu kan. Lepas tu kena call driver bas, then lepas tu baru taw yg pakcik letakkan 'dia' dekat kaunter. hmm 

LEGA weh. LEGA! Hujung minggu terus celapak gi Pudu ambik dia. hehe
Look, jodoh kami kuat kan? 
Kalau Allah nak pisahkan, boleh je dia dah jadi milik orang lain.
Tapi nasib baik takk. hehe

Sebab dia satu-satunya harta yg aku ada. hmmm

Siapa dia? jeng jeng jeng ~~ ni haaaaaa.


"Kalau nak ada kawan baik masa dlam kubur, inilah dia. Dialah yg boleh jadi teman baik kitaa..penghibur jua pembantu dlm kubur kata ustaz..
Biar kita rasa x boleh duduk, x selesa, rasa mcm nak menangis bila x baca Qur'an..tu tandanya kita dah jadi kawan baik Qur'an.."

Moga jodoh ni berkekalan. Amin ^_^


*entry kali ni berbaur kegedikan. Mohon jangan muntah pada bahagian atas. :P

Footnote: Entry ini telah dikarang pada 19/8/2015 dan telah di'schedulekan'.
In case anything happen to the writer, jangan ingat roh pulak update! hehe