Tuesday, 18 August 2015

My Wishlist ~


Dalam hidup kita, mesti banyak benda yang kita nak miliki dan nak buat kan?
Cuma tak dapat kita laksanakan disebabkan hal-hal tertentu.

Contohnya: nak gi vacay, tapi takde masa. Nak beli sesuatu tapi duit takde..

Tapi rasanya, kebanyakan dari kita yang rakyat biasa + village people ni mostly sebab duit tak cukup laaaa.. hehe 

Yaaa and me included! Banyak benda nak buat, banyak benda nak kecapi, banyak benda nak miliki.
Tapi banyak juga yang masih belum tercapai. hmm

Sebagai seorang student, benda paling tak cukup selain tidur dan makan ialah DUIT.
Tak nampak macam mana boleh dapat duit melainkan mak ayah kau kaya, dapat elaun bulan2.
Kita yg peminjam setia PTPTN ni memang kena pandai2 bajet lah yeaaa..
Seriously, ptptn memang cukup tanggung kau dari awal sampai lah habis sem, pstt jika kau pandai berjimat dan tak asyik nak joli jeeee...

Namun begitu, hendak seribu daya, taknak seribu dalih.

Memang saya kata tadi tak nampak macam mana boleh dapat duit kan?
Tapi rasanya dengan kerja part-time, menabung, bisnes kecik2, rasanya dapat kot cari sumber duit selain ptptn.

Oh enough! Ini bukan nak bercerita pasal MLM atau macam mana nak cari duit! lulzz~

So here are my wishlist!

  • Stay overseas lebih dr sebulan *tak kira la untuk kerja atau belajar atau honeymoon(eh melampau betul honeymoon sebulan lebih! haha)
    The reason is because I eagerly wish to SPEAK English fluently and confidently!
  • Miliki sebuah rumah, kemudian baru kereta. heee 
  • Visit Japan *and again, with any reasons acceptable :P
  • Vacation with my friends! To pulau-pulau, water-park. 

How about you guys?
Apa wishlist korang?
Why not korang buat satu entry tentang apa yg korang nak kecapi, in case korang takda letak wishlist korang dekat sidebar.
So that, one day kita boleh bukak balik entry ni and tengok apa yg telah kita kecapi ^_^

So guys, pray for me, and may the good things be yours too :D



8 comments:

Mimi Kyumi said...

Good luck!!U Second wishlist is my wishlist too :-)

Mawar Rindu said...

hehe nice! moga dapat kita kecapi :)

Nazihah@Jiha said...

InshaAllah aamiin :) moga Allah makbulkan :)
sy ada letak wishlist sy dkt sidebar hehe

Mawar Rindu said...

Terima kasih doakan :) okay nak jejak..hehe

NUR CAHAYA said...

my wishlist, suatu hari nanti CP boleh tunaikan apa jer permintaan parents CP,

"Kalau mak ngan abah nak apa je, nanti orang belikan....."

my greatest dream !

Mawar Rindu said...

Kannnn.. sama laaa. One of my dreams too. Hehe

Ajuya Rashid said...

good luck dik....akak masa Uni pun hidup dengan ptptn je. cuti sem baru buat part time. hehe. rindu zaman ptptn...uwaaaaaaa

Mawar Rindu said...

waaa rinduuu? hahaha kitorang ni takut je susah nak bayar nanti. haha