Saturday, 6 December 2014

PELUANG JUMPA DA'I IZZHAR

BISMILLAH.
ASSALAMU'ALAIKUM Bloggers!

Alhamdulillah, masih diberi nafas dan kebolehan nak menulis walaupun dah jarang-jarang update blog la nii.. 

4 Disember 2014, tarikh yang agak bersejarah buat sy.. hee 
Alhamdulillah Allah bagi peluang kt sy jumpa Da'i Izzhar Nazri depan-depan..
Sebelum ni tengok kat dalam tv jaaa..

Macam mana boleh jumpa tu? Terserempak ka gumana?
Haa taklahhh..
Sebabnya ada satu club kat UIA ni buat talk entitled "Colours of Dakwah" sempena Closing Ceremony of Dakwah Carnival.

Honestly, ahli panel hebat-hebat sungguh.. Antara ahli panel dia, Da'i Izzhar, Aiman Azlan, Imam Muda Fakhrul.
Kalau dengar dr tajuk mesti yg 'bertudung biasa' mcm kta ni tak berapa sudi nak join. Ya laa, pasal dakwah kan. Bak kata sesetengah pihak, diri sendiri pon tak terdakwah, ada hati nak dakwah orang.. hmm nauzubillah.
Tapi bila ada dalam majlis ilmu tu, seronokkk sangatttt..
Isi-isi mantoppp..
Tak bosan dan menghiburkan.
Banyak input yg audiences dapat.
Tak berat sangat untuk audiences hadam.

Sungguh, rasa masa dimanfaatkan dengan sebaiknya semalam. hehe
Mula-mula memang sy pi sebab Da'i Izzhar ja (tapi puas jugak tajdid niat sbb nak menuntut ilmu..hee), tapi tak sangka Aiman Azlan and I.M Fakhrul pon best jugakkk..hehe 
Besa la dengaq pasal depa tapi takda la pulak kenal mendalam..

"Susah, seksa, sakit antara cabaran dakwah, tapi satisfied." - IM Fakhrul

"People don't care how much you know until you care. Listen first, talk later."
"Kerja-kerja dakwah ni bukan tugas orang-orang tudung labuh je, bukan tugas orang-orang berkopiah je.. tapi tugas semua orang" - Da'i Izzhar

"Dok nampak 'bekas', tapi tak nampak apa yg ada dalam 'bekas'." - Aiman Azlan #deep

Kalau nak tulis semua apa yg sy dapat mmg banyakkk..hehe 

Sekarang cam besa, nak share gambaq lahh..hehe




Ehemmmm! haha 

Special thanks to both of ma frens sbb sudi tunggu semata-mata nak jumpa Da'i Izzhar. ^_*

Last but not least, kalau kau nak apa yg kau nak, kau kena hiraukan kata-kata yg menjatuhkan kau. Let them be. Hidup kau, kau yg kena pilih. 

#SujudSyukur #deep

No comments: