Monday, 10 November 2014

Selamat hari Lahir to besty


Suatu masa dulu, dia la yg tengok aku menangis bawah cahaya bulan. Dia la yg ketuk2 belakang aku suruh sabar dengan keadaan. Dia la yg bagi aku ubat penenang waktu aku tengah bengang. Dia jugak laa yg sanggup teman aku bukak posa dlm gelap malam semata2 nk berbukak jgak kat taman. *yaa aku memang mengada dan banyak kerenahnyaaa..*

Tapi still dia boleh tahan.*xtaw la kalau dalam camana kann* hihi.

Paling xlupa, dia jugak la yg hantarkan makanan all the way dr mahallah dia sbb aku xda selera makan, dan masa tu cuma dia jaa yg amik berat psl aku.

Seriously,  tak suma orang terpilih untuk ada orang masa dia susah senang. Alhamdulillah, Allah bg aku satu. Biar cuma satu asalkan dia tak kutuk2 belakang, buruk2 kan belakang. Lebih baik cuma satu drpd kau punya banyak tp tu cuma baik depan. Hmm

8years and still counting.

Aku harap Allah akan temukan hg dgn orang2 yg baik *sbb hg baik* dan semoga Allah sentiasa jaga dan lindungi hang. Kebaikan yg hg pernah buat kt aku tak mungkin aku dapat balas.

And lastly, maafkan semua salah silap aku, aku yg suka lambat, suka menyusahkan hang dan kalau aku pernah buat hg terasa, maaf nah. Aku beruntung sbb Allah bg aku kwn yg baik walaupun aku tak baik.

Thanks for everything.
Ukhwah till jannah.
Sanah helwah pijer :)
#pijaturns20
#101194

Sunday, 9 November 2014

Sederhana dalam Semua Hal

Assalamu'alaikum w.b.t.

Good evening guys.

Harini nak kongsi sikit pasal sederhana. Sederhana dalam segala aspek kehidupan. Sederhana dalam berbelanja, sederhana dalam menunjukkkan kasih sayang, sederhana dalam 'kebencian' dan macam2 lagilahh.. *part sederhana dlm kebencian tu on certain things jaaa. Kalau benda tu Allah larang dalam Islam memang kena betul-betul benci lah yeaa... 

Kadang-kadang kita ni selalu lupa dan alpa bila kita bahagia. Bila perasaan tu mai, we tend to be over-happy and forget to be grateful with what we have. Kita bahagia dengan 'someone' sampai kita lupa kita jugak boleh kehilangan dia *i mean break up* . Kita bahagia sampai asyik post semua moment2 indah kita dengan dia padahal kita dengan dia bukan halal lagipun. Dalam hidup, macam-macam kemungkinan boleh berlaku, unexpectedly. 

Memang kalau cakap senanglahhhh.. Tapi pada masa yg sama, kita kan manusia, kita kan mudah lupaa. Why not saling mengingatkan kan? 

Sebab tu orang cakap, nak buat apa dalam hidup kita biar bersederhana. Berkawan, bercinta, biar berpada-pada sudahhh.. Tapi lumrah manusia, kita suka over.. Tak kata sapa ponn.. sama jaaa..
Tapi bahayanya, bila over sangat boleh makan diri.. 


sumber: fb

Saya pon manusia, saya pon buat silap. Saya pon pernah over. Cuma lepas ni, kita cuba belajar bersederhana. Bersederhana dalam mempercayai, bersederhana dalam mencintai, bersederhana dalam memberi. 

#macam biasa, pesanan khas buat diri sendiri jugak :D 

Saturday, 1 November 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Assalamualaikum semua!

Dah lama kan tak join giveaway suma niii, so rasa macam nak join balik laa..hehe
Kalau ada rezki, adalaa tu hadiahnyaaa.. 

BTW, mcm dah lama tak update entry and blogwalking suma ni, so bila join, harapnya ada laa yg sudi melawat blog titew ni >.< eheh.

And sponsor dia pon ramaiiiii, so hadiah dia pon manyak jugakkkkk. so moh kita join! 
Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com

Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

:: My Crush and Your Crush ::


Assalamualaikum, hye guys! 

Meh nak share satu lagu ni, lagu ni tak da laa baru sangat, dah lama dah, cuma saja baru nak share.. ihik. 

Kalau dengar dari suara si penynanyi tanpa dengar lirik dia mesti rasa mcm nasyid .

But actually lagu cintaaaa.. heee
For me lagu dia memg best sbb tu la share! ahah, okayy enjoyyyy!!


#tag - My Crush