Monday, 19 May 2014

Liebster Award from Atikah Aziz


Alkisahnya ternampak nama ditag ni shoutbox by Atikah Aziz. Pelik jugak apo bondo eh Liebster Award ni? Ohh rupanya game yang ditag2 dan kita kena jawab 11 soalan yg diajukan oleh orang yg tag kitaa... ianya bersambung2.. Okay nak taw lebih lanjut boleh pegi blog Atikah Aziz yeaaa! <malas nak tulis pnjang2 senarnye.huhu>

Okaayy, ni soalan yg diajukan oleh Atikah Aziz untuk 11 orang blogger yg dia pilihhhh..cewaahh..haha


1. Panggilan manja awak apa? 
Panggilan manja yg tak berapa nak manja sgt ad banyakkk~ haha
~ Atikah ~aza ~chik ~froggie ! haha banyak kan? lol

2. Tahun ni raya tema warna apa? 
Raya tahun ni rasanya warna peach kot, entohleee~ haha

3. Apakah binatang yang awak ingin pelihara tapi tidak dapat sokongan dari keluarga?
Opss rasanya mcm xda, sy berani ngan katak, ngan lipas, tapi takkan nak bela diorang kan?
*lainlaa kalau ada putera katak! haha

4. Makanan kegemaran apa?
Cliche: makanan yg dimasak oleh mak la kan.
Lain: tomyam kat pendang, chicken chop kat kampung baru *haa certain places je yg sodaap k, hihi

5. Tempat yang awak teringin sangat nak pergi kat mana?
Ohhh semestinyaalaah Japan!! haaa *tapi Makkah la plg utama :D

6. Apakah aktiviti pada hari minggu awak?
Tonton anime, makan, tidur, solat, mengadap laptop! haha 
Tapi bla balik rumah lain plak aktivitinyee ^_^

7. Rancangan tv yang paling awak gemari apa?
Semestinya genre anime romantik, korea.

8. Artis yang paling ingin awak berjumpa?
Lee Min Ho ! 

9. Warna kegemaran?
Purple, Pink peach, turqoise

10.Apakah hadiah paling mahal yang anda pernah dapat?
Rasanya semua hadiah yg sy dapat mahal kot~ huhu 
*Ikhlas tu kan mahal, so jika hadiah tu diberi dgn penuh keikhlasan, maka mahallah ia :D 
*price doesn't mean everything

11.Komen sikit tentang blog saya... heee~
2 3 hari ni je jumpa blog awak, tapi overall u have such a nice blog :D

Haa ada yg jawab panjang, ada yg jawab pendek..haha 
Okay sekarang kita tengok sapa yang jadi mangsa seterusnyaaaaaa ;)
Tapi sebelum tu, nak bagi soalan cepumas dulu..hehe

     1)  Famili awk panggil awk dengan gerangan?
2) Suka buah2 tempatan tak? Contohnya?
3) Haiwan apa awk paling takut? Ahah
4) Genre movie yang jadi pilihan?
5) Feveret blogger awk siapa?
6) Awk sukakan seseorang tapi orang tu tak tahu, so, apa awk akan buat?
7) Ada kawan baik tak? Cer bagitaw ap yg buat dy istimewa pd awk ^_^
8) Pendapat tentang kahwin muda ? J
9) Target umur nak kahwin? Haha
10)Nama yang awak suka? Kalau boleh one day nak bg nama anak! Haha
11)1st impression tentang saya, or maybe my blog? 

Blogger yang bertuah meh kita lihat sapaaaaa..hehe:

5 comments:

Atikah Aziz said...

Singgah sini baca entry akak.. tenkui ;DD

Nur Khairiah Irwanie said...

Singgah... thanks tag n sy dah join.. hee.. ^_^

Fhatin Amelia said...

menarik soalan awak hehe

tenku butang said...

tq tag.. hee.. daah jawab dah yunk.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/2014/05/jadi-mangsa-tag-encik-ketanne-nurain.html

puteri airyn said...

Alah.. tak dan jawab.. akak baru je online.. Huhu