Saturday, 31 May 2014

Pengumuman Penting Kepada Peserta Giveaway by Atikah Aziz

Bismillah.
Assalamu'alaikum.


PENGUMUMAN PENTING BUAT PESERTA 1st Mini Giveaway by Atikah Aziz!

Alhamdulillah, nampak gaya GA ni dah melebihi anggaran peserta, target 50 ja hihi tak sangka boleh dapat banyak sambutan walaupun takda lah segempak blogger terkenal, apapun bersyukur..hihi
Mesti semua suspen kan apesal yang buat GA orang lain, yg buat pengumuman penting orang lain..
Tapi sebelum tu nak ucapkan terima kasih banyak2 pada sapa yg join ^_^ arigato gozaimas! pada yang kami tak follow lagi, mohon maaf, i'allah kami akan follow balik dr semasa ke semasa.

Atas sebab2 yg xdapat dielakkan, sy, Aza Atikah / Mawar Rindu / Cik Aza *bukan nama sebenar,haha* akan UMUMkan pemenang bagi GA ni. tapi bukan nak umum sekarang, tunggu 1 atau 2 Jun yaa! Sepatutnya Atikah Aziz yang akan umumkan tapi dia akan sambung belajar dan kena uruskan banyak hal, jadi sambil tu meh kita doa moga dia dipermudah urusan yaa!

TAPI anda semua tak perlu risau, sy yg akan uruskan pembahagian hadiah.. dan mohon maaf atas kesulitan yg terjadi ni yaaa...

Oleh sebab itu, hadiah juga dah bertambah.. hehe

RM50 x 1 - cash
RM10 x 1 - topup
RM5 x 4 - topup 
jadi semua pemenang ada 6 orang :D

Dan tempoh untuk anda tuntut hadiah dr sy selama 2 minggu je, kalau tak dituntut akan burn :)
Untuk tuntut hadiah, akan diterangkan dalam entry seterusnya.
Sekali lagi, maaf atas segala kesulitan. Kerjasama baik dari anda amat dihargai. 

p/s: ada nama peserta yg belum diupdate dalam entry Atikah, jangan risau, tu tak bererti penyertaan anda ditolak, mungkin dia tak sempat update. So lepas dia dah update baru kitorang undi pemenang :) Tiada sebarang pilih kasih, pemenang akan diketahui melalui random.org dan sy dan atikah yg akan undi peserta.. 
Terima Kasih :)

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

As-Salam

[Siapa nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .

Monday, 19 May 2014

Liebster Award from Atikah Aziz


Alkisahnya ternampak nama ditag ni shoutbox by Atikah Aziz. Pelik jugak apo bondo eh Liebster Award ni? Ohh rupanya game yang ditag2 dan kita kena jawab 11 soalan yg diajukan oleh orang yg tag kitaa... ianya bersambung2.. Okay nak taw lebih lanjut boleh pegi blog Atikah Aziz yeaaa! <malas nak tulis pnjang2 senarnye.huhu>

Okaayy, ni soalan yg diajukan oleh Atikah Aziz untuk 11 orang blogger yg dia pilihhhh..cewaahh..haha


1. Panggilan manja awak apa? 
Panggilan manja yg tak berapa nak manja sgt ad banyakkk~ haha
~ Atikah ~aza ~chik ~froggie ! haha banyak kan? lol

2. Tahun ni raya tema warna apa? 
Raya tahun ni rasanya warna peach kot, entohleee~ haha

3. Apakah binatang yang awak ingin pelihara tapi tidak dapat sokongan dari keluarga?
Opss rasanya mcm xda, sy berani ngan katak, ngan lipas, tapi takkan nak bela diorang kan?
*lainlaa kalau ada putera katak! haha

4. Makanan kegemaran apa?
Cliche: makanan yg dimasak oleh mak la kan.
Lain: tomyam kat pendang, chicken chop kat kampung baru *haa certain places je yg sodaap k, hihi

5. Tempat yang awak teringin sangat nak pergi kat mana?
Ohhh semestinyaalaah Japan!! haaa *tapi Makkah la plg utama :D

6. Apakah aktiviti pada hari minggu awak?
Tonton anime, makan, tidur, solat, mengadap laptop! haha 
Tapi bla balik rumah lain plak aktivitinyee ^_^

7. Rancangan tv yang paling awak gemari apa?
Semestinya genre anime romantik, korea.

8. Artis yang paling ingin awak berjumpa?
Lee Min Ho ! 

9. Warna kegemaran?
Purple, Pink peach, turqoise

10.Apakah hadiah paling mahal yang anda pernah dapat?
Rasanya semua hadiah yg sy dapat mahal kot~ huhu 
*Ikhlas tu kan mahal, so jika hadiah tu diberi dgn penuh keikhlasan, maka mahallah ia :D 
*price doesn't mean everything

11.Komen sikit tentang blog saya... heee~
2 3 hari ni je jumpa blog awak, tapi overall u have such a nice blog :D

Haa ada yg jawab panjang, ada yg jawab pendek..haha 
Okay sekarang kita tengok sapa yang jadi mangsa seterusnyaaaaaa ;)
Tapi sebelum tu, nak bagi soalan cepumas dulu..hehe

     1)  Famili awk panggil awk dengan gerangan?
2) Suka buah2 tempatan tak? Contohnya?
3) Haiwan apa awk paling takut? Ahah
4) Genre movie yang jadi pilihan?
5) Feveret blogger awk siapa?
6) Awk sukakan seseorang tapi orang tu tak tahu, so, apa awk akan buat?
7) Ada kawan baik tak? Cer bagitaw ap yg buat dy istimewa pd awk ^_^
8) Pendapat tentang kahwin muda ? J
9) Target umur nak kahwin? Haha
10)Nama yang awak suka? Kalau boleh one day nak bg nama anak! Haha
11)1st impression tentang saya, or maybe my blog? 

Blogger yang bertuah meh kita lihat sapaaaaa..hehe:

Sunday, 18 May 2014

1st Mini Giveaway by Atikah Aziz

Assalamu'alaikum kome2 sekalian! 
Nak habaq mai, Atikah Aziz ada buat 1st giveaway.
Jom lah try nasib memasing! huhu
Hadiah lumayan tawwww.
Tapi takkan la nak aim kat hadiah je kan? Taknak ke tambah kenalan blogger? hee
Kalau nak, jom laaaa kita join reramaiiii k :D


Klik Banner untuk join kay ;)

Syarat penyertaan tak banyak, tapi hadiah lumayannn.. okay la tuuuuu..
Join jangan tak join kay! 
papai
all the best!

Friday, 16 May 2014

Salam Jumaat ~Sedekah Berpanjangan

Bismillah. Pagi yang indah, jumaat yg indah tapi tak berapa indah sbb satu assignment xsiap lg..haha adoiii.. Ok apepon nak share tentang sedekah.. Sedekah ni luas, tak semestinya hanya dengan bg duit bila org minta derma ja, tak semestinya bg duit dkt org yg kt pasar malam tu je.. Ada banyak lg cara untuk kta sedekah.. Yang penting kita ikhlas. In shaa Allah.
So nak share sikit la cara2 lain untuk sedekah. Moga ada jugak amalan kita berpanjangan yg kita tak sedar dihitung oleh malaikat sebelah kanan.(Sumber whatsapp) 

INISIATIF & KREATIF Untuk BERSEDEKAH
 1. belilah beberapa buah kerusi/bangku, dan letakkan d dalam masjid. Supaya dapat diguna orang yg ingin memakainya disaat solat (amalan biasa d masjid2 arab mekah n madinah).
 2. Inisiatif - sedekah: letakkanlah d jendela bilikmu segelas air atau makanan untuk burung2 kecil yg datang hinggap ke sana.
 3.Inisiatif - sedekah: sisihkanlah dri hasil upah jerih payahmu, sedikit untuk d sumbangkan kpd anak yatim.
 4.Inisiatif - sedekah: belilah sekantong plastik sarung tangan n kaki, agar bisa d berikan kepada para pekerja.
 5. Inisiatif- sedekah: letakkanlah d kamarmu sebuah kotak. Setiap kali kamu merasa melakukan dosa, masukan wang kecil ke dalamnya. Genap 1 bulan, buka kotak itu n besedekahlah dengan wang tersebut. Lakukanlah ini pada setiap bulan.
 6. Inisiatif- sedekah: jika engkau hadir dlm acara keramaian (keluarga n kerabat atau sahabat), belilah 1/2 buah karton air mineral, niatkan utk sedekah kpd orang2 yg memerlukannya (orang tua, sakit, kanak2 dsb).
7. Inisiatif- sedekah: jika kamu mengisi petrol, kmudian datang petugasnya ingin mengembalikan wang berbaki, biarkan baki wang itu untuknya (sedekah atau hadiah)
 8. Inisiatif - sedekah: berikanlah perasaan gembira kpd setiap orang, terkhusus kpd mereka2 yg sedang d timpa kesedihan, dengan senyuman dan ucapan doamu yg tulus.
 9. Inisiatif - sedekah: jngan biarkan engkau tertidur, melainkan telah engkau ampuni setiap orang yg telah berbuat kjhatan kpdmu dri menggibahi, mengadu domba, n mendzalimimu.
 10. Inisaitif- sedekah: kirimkan brodcast ini ke semua sahabatmu. Siapa tahu ada yg mau mengamalkan. Moga andapun akan diberi pahala karenanya. ..
 Selamat bersedekah... Selamat beramal! ^_^

 P/s: Jangan lupa al-kahfi taw!

Monday, 12 May 2014

From Japan To Perth

Assalamua'alikum blogger!!
waaa lama tak update blog nih ! serius rinduuu dan jugak malas. okay.haha
Alkisahnya petang tadi, my friends and I pergi Tokyo Perth Exhibition.
Tahulahkan betapa aku ni nak sangaaat pakai kimono kan, and know what, kat exhibition ni diorang sediakan kimono n sewanya hanyalaah RM2 hinggit.. Worth it! Ape lagi kaannn.. sakan la aku..hahaha tapi boleh pakai kejap je sbb ad 2 je :( *okay abaikan part tu.
Yang nak ceritanya ni, exhibition ni diadakan oleh students architecture, final year.. omaigadd, AMAZING! diorang dah pergi jepun n perth bulan 1 haritu, n exhibition ni part of their course. Kalau tak pergi and tak buat exhibition ni, boleh fail taw! sebab tulaah dyorang buat sume benda ni and aku bersyukur sgt sbb tahun ni dyorang pergi jepun ! wahaha, at least ada benefit nya kat situ ^____^ kikiki ~
so sekarang nak tunjuk gambo je..haha #malas nak menaip panjang2, belum tentu korang baca...lol
okaayyy laaayaaaaannn ~~~ tengok sampai vomit k! haha


Ini replika yg dyorang buat menggambarkan bandar tokyo

Ohh sapa lah xtaw ni gunung apa kan? haha

Ehh shomelnyaaa! sapa ni? kahkahkah :P



Wa bajet-bajet ayu sambil belajar tea ceremony! haha

Gadis melayu terakhirkah itu? haha #Gaddis jepun mungkin

Akak Syu dan Akak Liyana #acahacahmuda

Jepun punya tower :D

Makanan yg mostly tak halal, dalam gambar ada udon n lain2

Hah, tu sapa suka tengok anime mesti tahu !! ball rice! haha

Tea ceremony

Ada gaya2 anime tak? bahahhaha

Yang sebelah kiri happi, Yang sebelah kanan kimono :)


1) Berjalan ku sendiri di bumi Perth ini


















2) Manakah jalan yang harus aku pilih? hmmm
3) Eh aku jumpa koala!! shomellnyaaaa,
kini hidupku bakal berubah! 

Alhamdulillah, aku temui semula kawan-kawan aku! bahaha menarik tak kisah aku?
Boleh buat novel x? haha lol

Okaayyy.. Sekian kisah aku untuk harini.. Ada jugak kesedaran nak update blog walaupun dah lama tak update melainkan join giveaway.. haha ok papai. Selamat malam ! Doakan aku dipermudahkan urusan for this incoming exam :D dan doakan aku jadi seorang yg rajin jugak.. ok baiiii -_-

p/s: thanks pd both of them sbb sudi teman aku yg giloss punya nak pegi exhibition tu..huhu :* heart korang <3