Monday, 3 February 2014

WELCOME to THE GARDEN OF KNOWLEDGE AND VIRTUE

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم 

Hai hai hai, haa jangan tak perasan sy ada bagi salam kat atas ok, hehe..
Panjang tak tajuk harini? haha
Kalau nak tahu, tajuk tu adalah trademark Universiti Islam Antarabangsa Malaysia yang kucintai ini. *ecewaahh ayat diaa..haha

Alhamdulillah, now I am officially an IIUM student. So far so good, sebelum ni di CFS, not bad la, tapi kalau keluasan tempat belajar tu, masha Allah, BESAR sungguh uia gombak ni, letih den nak berjalan..haha
Sedangkan diri ini amatlah malas untuk berjalan jauh-jauh*tapi nasib tak jauh sangat dr mahallah..hehe, saja kepoh..haha
Dulu kat cfs, boleh la 5 minit lagi nak start kelas baru nak kluar bilik, but now, haruslah sy membuang tabiat itu kalau nak jadi pelajar yg dedikasi.eheh >.< Paling tak pun, SETENGAH jam sebelum start kelas dah kena keluar bilik..hehe *saja besarkan huruf tu untuk sedarkan diri sendiri.haha.. Buat junior2 yg kat cfs tu yang mungkin ternampak blog ni masa korang tengah nak search pasal UIA, seriously tak rugi pun korang pilih uia ni..haa nak tahu kenapa?

SEBABNYA,,,

UIA ada tawarkan MARRIAGE LOAN !! hahahaha *ok, just kidding ^__~ <tapi mang betul uia ada tawaran tu>
sebabnya, kalau anda pilih uia ni, memang tak rugi, ilmu dunia boleh dapat, ilmu akhirat pun boleh kejar, alhamdulillah.. Memang awal2 masuk banyak betul test nya, tapi tu suma untuk kebaikan kita jugak..At least, uia cuba seimbangkan kedua-duanya. Kalau yg kurang pandai baca al-quran tu, usah malu, kat uia ni boleh belajar :) kan untung tuuu, kaut dunia, kaut akhirat jugak..hehe 
Selain tu, nama pun dah tahu INTERNATIONAL, ramai betul foreigners kat sini. Macam-macam negara ada, sapa yg rasa nak berkenalan boleh lah datang sini, haha ok stop! melalut plak.haha
Di samping itu juga, *eh karangan bahasa melayu ke ni? haha.. Di samping itu, kalau nak rasa sendiri keseronokan  belajar kat sini, meh la datang sini. Belum cuba, belum tahu kan? Tak kenal maka tak cinta. moh la bercinta dengan ilmu-ilmu yg ada kt UIA ni. In shaa Allah, moga kita peroleh berkat-Nya. aminn..


Okay, semenaqnya nak abaq kata dah selamat daftar masuk uia, tapi panjang pulak syarahannya..haha
Cuma tengah settlekan add drop je, walaupun amatlah meletihkan, tapi sy tahu, ni salah satu cabaran sebagai pelajar, takkan nak suma benda senang ja kan? walaupun kadang-kadang merungut jugak mulut ni..huhu
Apa yg penting sekarang hope everything goes well. 

Okay, tak sah kalau tak letak gambar, haha
nmpak makin tembam kan? besala, mak bagi makan cukup.hehe

Pen off, harap enjoy membaca! hehe Assalamu'alaikum ^____^


4 comments:

athiqi ariff said...

blajar sungguh2 ya mawar..congrats..

Ammeylina Animey said...

wawawaaa kak aza da further stdy kt gombak lah. cepat kan masa. it'll be my turn soon.hhihi. gudluck

Ammeylina Animey said...

gud luk kak aza, it'll be my turn soon. whoa, i definitely cant imagine it *.*

MaWaR RinDu said...

@athiqi : syukran brother :)

@ammeylina.. all the best to u too.. fighting ! you will feel incredibly awesome when u come here! haha