Saturday, 6 December 2014

PELUANG JUMPA DA'I IZZHAR

BISMILLAH.
ASSALAMU'ALAIKUM Bloggers!

Alhamdulillah, masih diberi nafas dan kebolehan nak menulis walaupun dah jarang-jarang update blog la nii.. 

4 Disember 2014, tarikh yang agak bersejarah buat sy.. hee 
Alhamdulillah Allah bagi peluang kt sy jumpa Da'i Izzhar Nazri depan-depan..
Sebelum ni tengok kat dalam tv jaaa..

Macam mana boleh jumpa tu? Terserempak ka gumana?
Haa taklahhh..
Sebabnya ada satu club kat UIA ni buat talk entitled "Colours of Dakwah" sempena Closing Ceremony of Dakwah Carnival.

Honestly, ahli panel hebat-hebat sungguh.. Antara ahli panel dia, Da'i Izzhar, Aiman Azlan, Imam Muda Fakhrul.
Kalau dengar dr tajuk mesti yg 'bertudung biasa' mcm kta ni tak berapa sudi nak join. Ya laa, pasal dakwah kan. Bak kata sesetengah pihak, diri sendiri pon tak terdakwah, ada hati nak dakwah orang.. hmm nauzubillah.
Tapi bila ada dalam majlis ilmu tu, seronokkk sangatttt..
Isi-isi mantoppp..
Tak bosan dan menghiburkan.
Banyak input yg audiences dapat.
Tak berat sangat untuk audiences hadam.

Sungguh, rasa masa dimanfaatkan dengan sebaiknya semalam. hehe
Mula-mula memang sy pi sebab Da'i Izzhar ja (tapi puas jugak tajdid niat sbb nak menuntut ilmu..hee), tapi tak sangka Aiman Azlan and I.M Fakhrul pon best jugakkk..hehe 
Besa la dengaq pasal depa tapi takda la pulak kenal mendalam..

"Susah, seksa, sakit antara cabaran dakwah, tapi satisfied." - IM Fakhrul

"People don't care how much you know until you care. Listen first, talk later."
"Kerja-kerja dakwah ni bukan tugas orang-orang tudung labuh je, bukan tugas orang-orang berkopiah je.. tapi tugas semua orang" - Da'i Izzhar

"Dok nampak 'bekas', tapi tak nampak apa yg ada dalam 'bekas'." - Aiman Azlan #deep

Kalau nak tulis semua apa yg sy dapat mmg banyakkk..hehe 

Sekarang cam besa, nak share gambaq lahh..hehe




Ehemmmm! haha 

Special thanks to both of ma frens sbb sudi tunggu semata-mata nak jumpa Da'i Izzhar. ^_*

Last but not least, kalau kau nak apa yg kau nak, kau kena hiraukan kata-kata yg menjatuhkan kau. Let them be. Hidup kau, kau yg kena pilih. 

#SujudSyukur #deep

Friday, 5 December 2014

Blank Space - Taylor Swift : best jugak!


Taylor Swift - Blank Space lyrics

Nice to meet you
Where you been?
I could show you incredible things
Magic, madness, heaven, sin
Saw you there and I thought oh my god
Look at that face, you look like my next mistake
Love's a game, wanna play
New money, suit and tie
I can read you like a magazine
Ain't it funny rumors fly
And I know you heard about me
So hey, let's be friends
I'm dying to see how this one ends
Grab your passport and my hand
I could make the bad guys good for a weekend

So it's gonna be forever
Or it's gonna go down in flames
You can tell me when it's over
If the high was worth the pain
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
Cause you know I love the players
And you love the game

[Chorus]
Cause we're young and we're reckless
We'll take this way too far 
It'll leave you breathless
Or with a nasty scar
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
But I got a blank space baby
And I'll write your name

Cherry lips
Crystal skies
I could show you incredible things
Stolen kisses, pretty lies
You're the king baby I'm your queen
Find out what you want
Be that girl for a month
But the worst is yet to come
Oh no
Screaming, crying, perfect storms
I could make all the tables turn
Rose garden filled with thorns
Keep you second guessing like oh my god
Who is she? I get drunk on jealousy
But you'll come back each time you leave
Cause darling I'm a nightmare dressed like a daydream

So it's gonna be forever
Or it's gonna go down in flames
You can tell me when it's over
If the high was worth the pain
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
Cause you know I love the players
And you love the game

[Chorus]
Cause we're young and we're reckless
We'll take this way too far and leave you breathless
Or with a nasty scar
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
But I got a blank space baby
And I'll write your name

Boys only want love if it's torture
Don't say I didn't say I didn't warn you
Boys only want love if it's torture
Don't say I didn't say I didn't warn you

So it's gonna be forever
Or it's gonna go down in flames
You can tell me when it's over
If the high was worth the pain
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
Cause you know I love the players
And you love the game

[Chorus]
Cause we're young and we're reckless
We'll take this way too far and leave you breathless
Or with a nasty scar
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
But I got a blank space baby
And I'll write your name







Wednesday, 3 December 2014

WORDLESS WEDNESDAY ~ Try to Understand People More


Try to understand people if ya want people to understand ya...
Remember, what you give, you get back. 
^_^


Monday, 10 November 2014

Selamat hari Lahir to besty


Suatu masa dulu, dia la yg tengok aku menangis bawah cahaya bulan. Dia la yg ketuk2 belakang aku suruh sabar dengan keadaan. Dia la yg bagi aku ubat penenang waktu aku tengah bengang. Dia jugak laa yg sanggup teman aku bukak posa dlm gelap malam semata2 nk berbukak jgak kat taman. *yaa aku memang mengada dan banyak kerenahnyaaa..*

Tapi still dia boleh tahan.*xtaw la kalau dalam camana kann* hihi.

Paling xlupa, dia jugak la yg hantarkan makanan all the way dr mahallah dia sbb aku xda selera makan, dan masa tu cuma dia jaa yg amik berat psl aku.

Seriously,  tak suma orang terpilih untuk ada orang masa dia susah senang. Alhamdulillah, Allah bg aku satu. Biar cuma satu asalkan dia tak kutuk2 belakang, buruk2 kan belakang. Lebih baik cuma satu drpd kau punya banyak tp tu cuma baik depan. Hmm

8years and still counting.

Aku harap Allah akan temukan hg dgn orang2 yg baik *sbb hg baik* dan semoga Allah sentiasa jaga dan lindungi hang. Kebaikan yg hg pernah buat kt aku tak mungkin aku dapat balas.

And lastly, maafkan semua salah silap aku, aku yg suka lambat, suka menyusahkan hang dan kalau aku pernah buat hg terasa, maaf nah. Aku beruntung sbb Allah bg aku kwn yg baik walaupun aku tak baik.

Thanks for everything.
Ukhwah till jannah.
Sanah helwah pijer :)
#pijaturns20
#101194

Sunday, 9 November 2014

Sederhana dalam Semua Hal

Assalamu'alaikum w.b.t.

Good evening guys.

Harini nak kongsi sikit pasal sederhana. Sederhana dalam segala aspek kehidupan. Sederhana dalam berbelanja, sederhana dalam menunjukkkan kasih sayang, sederhana dalam 'kebencian' dan macam2 lagilahh.. *part sederhana dlm kebencian tu on certain things jaaa. Kalau benda tu Allah larang dalam Islam memang kena betul-betul benci lah yeaa... 

Kadang-kadang kita ni selalu lupa dan alpa bila kita bahagia. Bila perasaan tu mai, we tend to be over-happy and forget to be grateful with what we have. Kita bahagia dengan 'someone' sampai kita lupa kita jugak boleh kehilangan dia *i mean break up* . Kita bahagia sampai asyik post semua moment2 indah kita dengan dia padahal kita dengan dia bukan halal lagipun. Dalam hidup, macam-macam kemungkinan boleh berlaku, unexpectedly. 

Memang kalau cakap senanglahhhh.. Tapi pada masa yg sama, kita kan manusia, kita kan mudah lupaa. Why not saling mengingatkan kan? 

Sebab tu orang cakap, nak buat apa dalam hidup kita biar bersederhana. Berkawan, bercinta, biar berpada-pada sudahhh.. Tapi lumrah manusia, kita suka over.. Tak kata sapa ponn.. sama jaaa..
Tapi bahayanya, bila over sangat boleh makan diri.. 


sumber: fb

Saya pon manusia, saya pon buat silap. Saya pon pernah over. Cuma lepas ni, kita cuba belajar bersederhana. Bersederhana dalam mempercayai, bersederhana dalam mencintai, bersederhana dalam memberi. 

#macam biasa, pesanan khas buat diri sendiri jugak :D 

Saturday, 1 November 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Assalamualaikum semua!

Dah lama kan tak join giveaway suma niii, so rasa macam nak join balik laa..hehe
Kalau ada rezki, adalaa tu hadiahnyaaa.. 

BTW, mcm dah lama tak update entry and blogwalking suma ni, so bila join, harapnya ada laa yg sudi melawat blog titew ni >.< eheh.

And sponsor dia pon ramaiiiii, so hadiah dia pon manyak jugakkkkk. so moh kita join! 
Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com

Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

:: My Crush and Your Crush ::


Assalamualaikum, hye guys! 

Meh nak share satu lagu ni, lagu ni tak da laa baru sangat, dah lama dah, cuma saja baru nak share.. ihik. 

Kalau dengar dari suara si penynanyi tanpa dengar lirik dia mesti rasa mcm nasyid .

But actually lagu cintaaaa.. heee
For me lagu dia memg best sbb tu la share! ahah, okayy enjoyyyy!!


#tag - My Crush




Monday, 27 October 2014

New Look for New Years!

Assalamu'alaikum uolls!

Almost 5 month I'm not updating anything. And here we are~ With the new look, new appearance, and I love this! Sempena Maal Hijrah ni, moh la kite berhijrah ke arah yg lebih baik, and by that, nak la jugak blog ni berhijrah jadi cantikkkk.. haha
Nak edit sendiri, diri ni tak berapa kreatif and tak berapa pandai. Jadi aku gunakanlah khidmat cik mek molek Aimi Syafiqah untuk edit blog aku niiiii.. haaaa comel tak sekarang? haha yealaa, nak dibandingkan dengan yg lama, bosan aku tengok..haha *kutuk diri sendiri sbb diri sendiri yg edit sblm ni,lol*

A big clap to her sbb menjadikan blog aku ni look fresh, simple and ada element 'anime' sikit.. hehe. So pada sesapa yg rasa nak blog jadi tantik, haa boleh laaa bincang2, sembang2 ngan diaaa, serius baik orang nyaaaa.. hee.
Okaylahhh, tanak cakap banyak, nak cakap blog dah berubah rupa jaaaa.. hehe , so lepas ni nak update entry pon semangat la sikit *ye ye je* haha.  In case ada yg tertanya2 rupa lama blog I ni macam mana, ni haaaaa rupenyeee

Semakkan?? lulz

Okay, dah cukup untuk malam ni.. Nak gi buat keja lain plakkk. Rajin2kan komen yaaa and bagi pendapat rupa baru blog niii,, hehe

#Sempena maal hijrah ni, meh lah kita sesama  move on dari perasaan sendiri. -,-' #

Sunday, 1 June 2014

Pemenang 1st Mini Giveaway by Atikah Aziz

Basmallah. Assalamualaikum! Masa dinanti dah tiba! mesti dah tak sabor nak tahu sapa yang menang kan?Okay here we go! *taktahu nak cakap apa, clueles. Haha*

Okay, tempoh tuntut hadiah selama dua minggu je yea! Iaitu last pada tarikh 14 Jun 2014. 15 dikira burn oke :) hadiah boleh dituntut start today! Number anda boleh rujuk DI SINI

Details boleh pm di personal fb :)

RM50 x 1 - cash

 71 

Nama:
Link blog:
No. Fon:
Nama bank:
Nombor akaun:

 TOPUP
**pemenang topup sila pm details ni yaa**
Nama:
Link blog:
Jenis prabayar:

RM10 x 1
9

RM5 x 4
61, 14, 48, 37

First participant sila pm details anda jugak :) Atikah Aziz bermurah hati nak bagi hadiah to 1st participant.



Buat para pemenang tahniah diucapkan! Yang tak menang, takmau sedih2, belum sampai rezki lagi tuu, hihi.. Usaha untuk GA lain plak yeaaa. Pm cepat2 taw buat pemenang! kalau pm lepas dr 6 jun, akan lambat sikit sy reply. tapi tetap akan dilayan! thank you!

Saturday, 31 May 2014

Pengumuman Penting Kepada Peserta Giveaway by Atikah Aziz

Bismillah.
Assalamu'alaikum.


PENGUMUMAN PENTING BUAT PESERTA 1st Mini Giveaway by Atikah Aziz!

Alhamdulillah, nampak gaya GA ni dah melebihi anggaran peserta, target 50 ja hihi tak sangka boleh dapat banyak sambutan walaupun takda lah segempak blogger terkenal, apapun bersyukur..hihi
Mesti semua suspen kan apesal yang buat GA orang lain, yg buat pengumuman penting orang lain..
Tapi sebelum tu nak ucapkan terima kasih banyak2 pada sapa yg join ^_^ arigato gozaimas! pada yang kami tak follow lagi, mohon maaf, i'allah kami akan follow balik dr semasa ke semasa.

Atas sebab2 yg xdapat dielakkan, sy, Aza Atikah / Mawar Rindu / Cik Aza *bukan nama sebenar,haha* akan UMUMkan pemenang bagi GA ni. tapi bukan nak umum sekarang, tunggu 1 atau 2 Jun yaa! Sepatutnya Atikah Aziz yang akan umumkan tapi dia akan sambung belajar dan kena uruskan banyak hal, jadi sambil tu meh kita doa moga dia dipermudah urusan yaa!

TAPI anda semua tak perlu risau, sy yg akan uruskan pembahagian hadiah.. dan mohon maaf atas kesulitan yg terjadi ni yaaa...

Oleh sebab itu, hadiah juga dah bertambah.. hehe

RM50 x 1 - cash
RM10 x 1 - topup
RM5 x 4 - topup 
jadi semua pemenang ada 6 orang :D

Dan tempoh untuk anda tuntut hadiah dr sy selama 2 minggu je, kalau tak dituntut akan burn :)
Untuk tuntut hadiah, akan diterangkan dalam entry seterusnya.
Sekali lagi, maaf atas segala kesulitan. Kerjasama baik dari anda amat dihargai. 

p/s: ada nama peserta yg belum diupdate dalam entry Atikah, jangan risau, tu tak bererti penyertaan anda ditolak, mungkin dia tak sempat update. So lepas dia dah update baru kitorang undi pemenang :) Tiada sebarang pilih kasih, pemenang akan diketahui melalui random.org dan sy dan atikah yg akan undi peserta.. 
Terima Kasih :)

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

As-Salam

[Siapa nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .

Monday, 19 May 2014

Liebster Award from Atikah Aziz


Alkisahnya ternampak nama ditag ni shoutbox by Atikah Aziz. Pelik jugak apo bondo eh Liebster Award ni? Ohh rupanya game yang ditag2 dan kita kena jawab 11 soalan yg diajukan oleh orang yg tag kitaa... ianya bersambung2.. Okay nak taw lebih lanjut boleh pegi blog Atikah Aziz yeaaa! <malas nak tulis pnjang2 senarnye.huhu>

Okaayy, ni soalan yg diajukan oleh Atikah Aziz untuk 11 orang blogger yg dia pilihhhh..cewaahh..haha


1. Panggilan manja awak apa? 
Panggilan manja yg tak berapa nak manja sgt ad banyakkk~ haha
~ Atikah ~aza ~chik ~froggie ! haha banyak kan? lol

2. Tahun ni raya tema warna apa? 
Raya tahun ni rasanya warna peach kot, entohleee~ haha

3. Apakah binatang yang awak ingin pelihara tapi tidak dapat sokongan dari keluarga?
Opss rasanya mcm xda, sy berani ngan katak, ngan lipas, tapi takkan nak bela diorang kan?
*lainlaa kalau ada putera katak! haha

4. Makanan kegemaran apa?
Cliche: makanan yg dimasak oleh mak la kan.
Lain: tomyam kat pendang, chicken chop kat kampung baru *haa certain places je yg sodaap k, hihi

5. Tempat yang awak teringin sangat nak pergi kat mana?
Ohhh semestinyaalaah Japan!! haaa *tapi Makkah la plg utama :D

6. Apakah aktiviti pada hari minggu awak?
Tonton anime, makan, tidur, solat, mengadap laptop! haha 
Tapi bla balik rumah lain plak aktivitinyee ^_^

7. Rancangan tv yang paling awak gemari apa?
Semestinya genre anime romantik, korea.

8. Artis yang paling ingin awak berjumpa?
Lee Min Ho ! 

9. Warna kegemaran?
Purple, Pink peach, turqoise

10.Apakah hadiah paling mahal yang anda pernah dapat?
Rasanya semua hadiah yg sy dapat mahal kot~ huhu 
*Ikhlas tu kan mahal, so jika hadiah tu diberi dgn penuh keikhlasan, maka mahallah ia :D 
*price doesn't mean everything

11.Komen sikit tentang blog saya... heee~
2 3 hari ni je jumpa blog awak, tapi overall u have such a nice blog :D

Haa ada yg jawab panjang, ada yg jawab pendek..haha 
Okay sekarang kita tengok sapa yang jadi mangsa seterusnyaaaaaa ;)
Tapi sebelum tu, nak bagi soalan cepumas dulu..hehe

     1)  Famili awk panggil awk dengan gerangan?
2) Suka buah2 tempatan tak? Contohnya?
3) Haiwan apa awk paling takut? Ahah
4) Genre movie yang jadi pilihan?
5) Feveret blogger awk siapa?
6) Awk sukakan seseorang tapi orang tu tak tahu, so, apa awk akan buat?
7) Ada kawan baik tak? Cer bagitaw ap yg buat dy istimewa pd awk ^_^
8) Pendapat tentang kahwin muda ? J
9) Target umur nak kahwin? Haha
10)Nama yang awak suka? Kalau boleh one day nak bg nama anak! Haha
11)1st impression tentang saya, or maybe my blog? 

Blogger yang bertuah meh kita lihat sapaaaaa..hehe:

Sunday, 18 May 2014

1st Mini Giveaway by Atikah Aziz

Assalamu'alaikum kome2 sekalian! 
Nak habaq mai, Atikah Aziz ada buat 1st giveaway.
Jom lah try nasib memasing! huhu
Hadiah lumayan tawwww.
Tapi takkan la nak aim kat hadiah je kan? Taknak ke tambah kenalan blogger? hee
Kalau nak, jom laaaa kita join reramaiiii k :D


Klik Banner untuk join kay ;)

Syarat penyertaan tak banyak, tapi hadiah lumayannn.. okay la tuuuuu..
Join jangan tak join kay! 
papai
all the best!

Friday, 16 May 2014

Salam Jumaat ~Sedekah Berpanjangan

Bismillah. Pagi yang indah, jumaat yg indah tapi tak berapa indah sbb satu assignment xsiap lg..haha adoiii.. Ok apepon nak share tentang sedekah.. Sedekah ni luas, tak semestinya hanya dengan bg duit bila org minta derma ja, tak semestinya bg duit dkt org yg kt pasar malam tu je.. Ada banyak lg cara untuk kta sedekah.. Yang penting kita ikhlas. In shaa Allah.
So nak share sikit la cara2 lain untuk sedekah. Moga ada jugak amalan kita berpanjangan yg kita tak sedar dihitung oleh malaikat sebelah kanan.(Sumber whatsapp) 

INISIATIF & KREATIF Untuk BERSEDEKAH
 1. belilah beberapa buah kerusi/bangku, dan letakkan d dalam masjid. Supaya dapat diguna orang yg ingin memakainya disaat solat (amalan biasa d masjid2 arab mekah n madinah).
 2. Inisiatif - sedekah: letakkanlah d jendela bilikmu segelas air atau makanan untuk burung2 kecil yg datang hinggap ke sana.
 3.Inisiatif - sedekah: sisihkanlah dri hasil upah jerih payahmu, sedikit untuk d sumbangkan kpd anak yatim.
 4.Inisiatif - sedekah: belilah sekantong plastik sarung tangan n kaki, agar bisa d berikan kepada para pekerja.
 5. Inisiatif- sedekah: letakkanlah d kamarmu sebuah kotak. Setiap kali kamu merasa melakukan dosa, masukan wang kecil ke dalamnya. Genap 1 bulan, buka kotak itu n besedekahlah dengan wang tersebut. Lakukanlah ini pada setiap bulan.
 6. Inisiatif- sedekah: jika engkau hadir dlm acara keramaian (keluarga n kerabat atau sahabat), belilah 1/2 buah karton air mineral, niatkan utk sedekah kpd orang2 yg memerlukannya (orang tua, sakit, kanak2 dsb).
7. Inisiatif- sedekah: jika kamu mengisi petrol, kmudian datang petugasnya ingin mengembalikan wang berbaki, biarkan baki wang itu untuknya (sedekah atau hadiah)
 8. Inisiatif - sedekah: berikanlah perasaan gembira kpd setiap orang, terkhusus kpd mereka2 yg sedang d timpa kesedihan, dengan senyuman dan ucapan doamu yg tulus.
 9. Inisiatif - sedekah: jngan biarkan engkau tertidur, melainkan telah engkau ampuni setiap orang yg telah berbuat kjhatan kpdmu dri menggibahi, mengadu domba, n mendzalimimu.
 10. Inisaitif- sedekah: kirimkan brodcast ini ke semua sahabatmu. Siapa tahu ada yg mau mengamalkan. Moga andapun akan diberi pahala karenanya. ..
 Selamat bersedekah... Selamat beramal! ^_^

 P/s: Jangan lupa al-kahfi taw!

Monday, 12 May 2014

From Japan To Perth

Assalamua'alikum blogger!!
waaa lama tak update blog nih ! serius rinduuu dan jugak malas. okay.haha
Alkisahnya petang tadi, my friends and I pergi Tokyo Perth Exhibition.
Tahulahkan betapa aku ni nak sangaaat pakai kimono kan, and know what, kat exhibition ni diorang sediakan kimono n sewanya hanyalaah RM2 hinggit.. Worth it! Ape lagi kaannn.. sakan la aku..hahaha tapi boleh pakai kejap je sbb ad 2 je :( *okay abaikan part tu.
Yang nak ceritanya ni, exhibition ni diadakan oleh students architecture, final year.. omaigadd, AMAZING! diorang dah pergi jepun n perth bulan 1 haritu, n exhibition ni part of their course. Kalau tak pergi and tak buat exhibition ni, boleh fail taw! sebab tulaah dyorang buat sume benda ni and aku bersyukur sgt sbb tahun ni dyorang pergi jepun ! wahaha, at least ada benefit nya kat situ ^____^ kikiki ~
so sekarang nak tunjuk gambo je..haha #malas nak menaip panjang2, belum tentu korang baca...lol
okaayyy laaayaaaaannn ~~~ tengok sampai vomit k! haha


Ini replika yg dyorang buat menggambarkan bandar tokyo

Ohh sapa lah xtaw ni gunung apa kan? haha

Ehh shomelnyaaa! sapa ni? kahkahkah :P



Wa bajet-bajet ayu sambil belajar tea ceremony! haha

Gadis melayu terakhirkah itu? haha #Gaddis jepun mungkin

Akak Syu dan Akak Liyana #acahacahmuda

Jepun punya tower :D

Makanan yg mostly tak halal, dalam gambar ada udon n lain2

Hah, tu sapa suka tengok anime mesti tahu !! ball rice! haha

Tea ceremony

Ada gaya2 anime tak? bahahhaha

Yang sebelah kiri happi, Yang sebelah kanan kimono :)


1) Berjalan ku sendiri di bumi Perth ini


















2) Manakah jalan yang harus aku pilih? hmmm
3) Eh aku jumpa koala!! shomellnyaaaa,
kini hidupku bakal berubah! 

Alhamdulillah, aku temui semula kawan-kawan aku! bahaha menarik tak kisah aku?
Boleh buat novel x? haha lol

Okaayyy.. Sekian kisah aku untuk harini.. Ada jugak kesedaran nak update blog walaupun dah lama tak update melainkan join giveaway.. haha ok papai. Selamat malam ! Doakan aku dipermudahkan urusan for this incoming exam :D dan doakan aku jadi seorang yg rajin jugak.. ok baiiii -_-

p/s: thanks pd both of them sbb sudi teman aku yg giloss punya nak pegi exhibition tu..huhu :* heart korang <3

Tuesday, 29 April 2014

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

As-Salam
Bismillah, saya join :D
Mana tahu ad rezeki dapat RM50, boleh sara hidup dekat u ni seminggu taw.hihi
Moh la kita join ramai-ramai.
Ada rezeki ada la, takda? takpala..kan dah ditetapkan Allah.
Ok, jom join ^_^

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

Tuesday, 8 April 2014

Menang GA, tapi hadiah tak dapat?

Assalamu'alaikum semua.. waa seriusss lama betul tak bersembang-sembang kat blog ni kan..huhu
Blogwalking pon dah jarang..
Busy la uollsss.. Kalau free mcm dulu2 boleh la goyang-goyang kaki sambil jalan-jalan ke blog orang..huhu
Harap maaf yea sapa yg sy xdapat blogwalking balik tuu..huuhu

Ok cer pandang lagi sekali tajuk post kali ni..
Korang pernah kena tak? Korang join GA, korang menang tapi hadiah tak dapat?
Sama macam korang beli barang online dah bayar, tapi masalahnya barng tak sampai.. waaa such a frustrating !! Cuma yg blog ni korang dah promote, ikut semua syarat tapi last2 hadiah ke laut..huhu
Maaf kalau ada yg terasa tapi tak baiklah macam tu kan.. Harap-harap jujurlah, dah berjanji kan..

Dan lagi satu, in case korang dah bagi syarat tarikh tutup tuntut hadiah tapi si pemenang tak jugak tuntut tu lain cerita lah kan.. And diorang sendiri tak bagi maklumat diri mcm mana nak dipos ye x? tu mungkin memang winner tu taknak hadiah tu takpon dia tak perasan ke apa ke, takpelaah..

Yang jadi masalahnya bila dah bagi maklumat diri, dia buat dekkkk jaaa..haha kesian... sy penah kena jugak, tapi sy macam buat tak kisah ja..haha

One more thing, walaupun dah dapat followers ramai, hadiah tu wajiblah dipos seperti yg dijanjikan..ye dop? ini bila dah dapat follower ramai, dah lupa usaha yg dia penah buat dulu untuk dapatkan follower ramai..hmm macam-macam..

Saya pon senarnye tengah cari masa dan hadiah yg sesuai untuk buat GA.. hehe cuma belum dapat idea dan takut nanti dah buat GA tapi tak boleh nak conduct plak..xbest lah kan... so sy pendam dululah hasrat hati..hihi, nanti ad masa sy buat k :D

haaa.. Ada sapa2 berani nak share pengalaman? hehe silakan-silakan..most welcomed!

p/s : esok exam, gila kan? boleh lagi membebel kat sini..kahkahkah. ok baiiii :*


Mini GA I Love Monopod By Emas Putih

As-Salam
Dengan ini sy pon nak join la GA ni.. dah lama sunyi sepi blog ni..lama2 bersawang la ia.. huhu 
Moh kita pakat join ramai-ramai..seminggu je GA ni berlangsung.
Ada rezeki, dapatlah hadiah satu..hihi..jom3x ^_^


Hadiah :
1 x Monopod bernilai RM45
15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih
10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!!
Nak join sila tekan banner di atas :)

Thursday, 13 March 2014

Lagu yg sesuai untuk si penanti yg setia ~

Assalamu'alaikum guyssss... yeehhaaaa ~
Buat teman2 yg senasib denganku, yakni yg still menanti si jejaka/wanita  idaman, moh la kita dengar lagu ni..
Sesuai beb untuk kita...hihi ^_^
dengar yeaa... ~~ 





Michael Buble - Haven't Met You Yet


I'm not surprised, not everything lasts
I've broken my heart so many times I stopped keeping track
Talk myself in, I talk myself out
I get all worked up then I let myself down

I tried so very hard not to lose it
I came up with a million excuses
I thought, I thought of every possibility

And I know some day that it’ll all turn out
You'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid that I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

Hmm...hmm..

I might have to wait, I'll never give up
I guess it's half timing and the other half's luck
Wherever you are, whenever it's right
You'll come out of nowhere and into my life

And I know that we can be so amazing
And baby your love is gonna change me
And now I can see every possibility

Somehow I know that it’ll all turn out
You'll make me work so we can work to work it out
And promise you kid I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

They say all’s fair in love and war
But I won’t need to fight it
We'll get it right and we'll be united

And I know that we can be so amazing
And being in your life is gonna change me
And now I can see every single possibility

And someday I know it'll all turn out
And I'll work to work it out
Promise you kid I'll give more than I get, than I get, than I get, than I get

Oh you know it'll all turn out
And you'll make me work so we can work to work it out
And promise you kid to give so much more than I get yeah
I just haven't met you yet

I just haven't met you yet
Oh promise you kid to give so much more than I get
I said love love love love love love love
I just haven't met you yet
Yeah, I just haven't met you yet

Monday, 10 March 2014

Bayangkan apa perasaan anda bila......

Assalamu'alaikum w.b.t.
bismillahirrahmanirrahim.

Kita semua dah tahu kan pasal MH370 tu?
Harap2 semua dah tahu lah yea..
Dan harap2 kita tak sekadar tahu malah doakan untuk mereka yg dalam plane tu dan juga keluarga2 mangsa..
Sekarang bukan masanya nak blaming pilot or whatever, tolong jadi matang dan daripada asyik salahkan orang sana sini, better doakan keselamatan mereka..
Tapi, masih ada ka yg tak rasa apa-apa?
Yang kata dlm hati, "hmm kecoh sgt pasal MH370 tu, dah nak hilang nak buat camana?
Watch out your words! Just imagine if your beloved one ada dalam plane tu? how do u feel?
Takut, berharap, taknak benda buruk kan?
cer baca ni....

Sayu ooooo.. bayangkan apa perasaan si anak ni? sedih kott..
So lembutkan hati anda.
Sentiasa berharap agar semuanya selamat.
Aminnn..
dan saya, bertambah2 sedih bila pikiaq sal family mangsa-mangsa MH370..
Moga Allah bagi petunjuk.
Penuh pengharapan.
Have faith in Allah.
Never lose hopes.
Allahumma amin..

Friday, 21 February 2014

Hadiah Giveaway Dah Sampai ^___^

Assalamu'alaikum guys !! wohoooo
Hadiah dah samapai ! Sebenarnya dah lama sampai, tapi sampai kat umah, sy kat u, so tak dapat nak tengok hadiahnya tu...
But haritu,masa ayah datang KL, tak sangka yg ayah bawak skali hadiah tuu... huhu
Giveaway yg mana yea? haritu sy ada join giveaway yang dianjurkan oleh Galeri Kraf Nailofar .. tak sangka menang dan hadiah nya telah sampai kat umah sy haritu,.. thanks a lot untuk galeri kraf nailofar !

ni gambar yg sy join tuu..


Sebenarnya giveaway ni dah lama,tapi disebabkan sy tuntut hadiah lambat, tu yang lambat sampai tu..huhu *kira untungla sebab walaupun tuntut lambat, tp pihak penganjur sudi nak bagi jugak hadiah tu..huhu
n taraaaaaa...ni hadiahnyaa ~ hehe


Ada ID card holder, kalendar kecil, and penanda buku, sangat sesuai lah untuk sy yg suka baca novel ni..hehe

Alhamdulillah.. thanks again to Galeri Kraf Nailofar.

#bolehla nak join lagi kan lepas ni..hihi


Thursday, 20 February 2014

Penduduk Mars yg datang ke dunia~

Assalamu'alaikum w.b.t..
How do you do? hope everything is going well.

Tadi, kelas POETRY, sy ada belajar satu poem ni, yang sebelum ni sy pernah search pasal poem tu,tapi sy tak paham apa sebenarnya maksud poem ni..apa poet ni cuba nak sampaikan sebenarnya?..Bila sama2 baca dan dengar terangan Dr. Mahmud, barulah sy faham dan amatlah kagum dgn Craig Raine yakni poet of this poem.. Incredible! Hebat sungguh! 

This is the first poem that make me fall in love with it..
Sebelum ni xpernah baca poem sehebat ni!
Kalau baca saja memang tak paham,tp bila dah blajar dgn Dr. Mahmud tadi, mashaa Allah...best!! 
Meh kita baca sesama~~

A Martian Sends A Postcard Home

Caxtons are mechanical birds with many wings
and some are treasured for their markings --

they cause the eyes to melt
or the body to shriek without pain.

I have never seen one fly, but
sometimes they perch on the hand.

Mist is when the sky is tired of flight
and rests its soft machine on ground:

then the world is dim and bookish
like engravings under tissue paper.

Rain is when the earth is television.
It has the property of making colours darker.

Model T is a room with the lock inside --
a key is turned to free the world

for movement, so quick there is a film
to watch for anything missed.

But time is tied to the wrist
or kept in a box, ticking with impatience.

In homes, a haunted apparatus sleeps,
that snores when you pick it up.

If the ghost cries, they carry it
to their lips and soothe it to sleep

with sounds. And yet they wake it up
deliberately, by tickling with a finger.

Only the young are allowed to suffer
openly. Adults go to a punishment room

with water but nothing to eat.
They lock the door and suffer the noises

alone. No one is exempt
and everyone's pain has a different smell.

At night when all the colours die,
they hide in pairs

and read about themselves --
in colour, with their eyelids shut.
Craig Raine



haa memg tak berapa faham kan? tapi pada sapa yg faham, sy salute laahhh ! hehe
Rupa-rupanya, poem ni tentang seorang penduduk planet Mars yg datang ke dunia, dan dia tak tahu apa yg manusia lakukan dan dia cuba interpret what he sees with his own way..Menarik bukan?
Btw, Dr. cakap, this poem is humorous poem sebenarnya..huhu
Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh komen kat bawah..hehe

daaa ~~ keyboard off ~~ haha

Tuesday, 18 February 2014

Counting Stars ~ Twinkling Stars.. ehh?

Assalamu'alaikum uollss.. what's up? Long time I'm not sharing a song with u guys, so today, let's 'layaaan' Counting Stars by Twinkling Stars! eh? eh no no, by One Republic laaa ! haha



Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be counting stars, yeah we'll be counting stars

I see this life like a swinging vine
Swing my heart across the line
And my face is flashing signs
Seek it out and you shall find
Old, but I'm not that old
Young, but I'm not that bold
I don't think the world is sold
I'm just doing what we're told
I feel something so right
Doing the wrong thing
I feel something so wrong
Doing the right thing
I could lie, could deny, could lie
Everything that kills me makes me feel alive

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be counting stars