Saturday, 16 November 2013

Cara yg agak pelik selesaikan masalah.


Assalamualaikum !! hye alls ~~ long time no see kan?
huhu no story to be written n thats it.. sunyilah blog ni dan bersawang2 sudah selepas agak lama mendiamkan diri..
so today, juz wanna share with u all cara yg pelik sy gunakan untuk selesaikan masalah.. i dont know either betul2 pelik atau biasa-biasa saje.. huhu pepon nak share jugak ^_~

I just recognize this style when I always 'termenung' bila naik kenderaan.. most of the time sy naik kenderaan awam laa.. sebabnya sy xda kenderaan sendiri kt sini, so naik pengangkutan awam je la..huhu..
bila sy naik kenderaan awam, tak kira lah bas ke, lrt ke, apa ke, mesti sy akan terfikirkan masalah sy.. and pada masa tu, akan ada keputusan untuk masalah sy tu.. sambil2 termenung tu, mesti hati sy umpama berkata 'tekad'.. jadi sy dah fikir solution dy.. mksdnya sy nak buat apa bila sy dh sampai destinasi sy tu. sy dah ada jalan penyelesaian, so sy tahulah ap yg nak dibuat.. kinda like that..

ni hanyalah pendapat sy bila sy nak selesaikan masalah.. ad lg satu cara, yg sy rasa ramai yg suka buat..pergi jalan2 di taman, tengok ragam manusia, and sambil2 tu tenangkan fikiran dgn ciptaan Allah and fikir solution ntuk masalah kita tu :) thats why sy suka pegi taman..huhu tambah2 bila tension yg amat..huhu

rasanya setakat ni je entry tu, sorry klaw xfaham atau apa,, bolh bg pndapat kt sy..huhu..
tima kasih jgak sbb sudi baca ^__~ thanks awak2 (:

5 comments:

Nur Khairiah Irwanie said...

Termenung blh selesaikan masalah..oke jgk tu..huhu...sy slalu jgk buat tu..termenung lama2 pastu idea dtg sndri.. :)

p/s:lama xnampak :)

MaWaR RinDu said...

kak wanie : hehe termenung sambil tengok keindahan Allah :D

p/s tu menarik,,,hehehe

athiqi ariff said...

pendapat yg sgt bernas & bijak cik mawar berduri..sbnrnya ada penjelasan saintifik brkenaan perkara ini..time cik mawar 'take a walk' utk rileks,pd ketika itu bdn mnghasilkan BDNF ( brain derived neurotrophic factor ) yg mmbaiki memori dan neuron..pada masa yg sama endorphins di'release' yg brperanan mem'block' ksakitan & mmberi 'feel good sensation '..

athiqi ariff said...

all da best dlm mnyelesaikan masalah k

MaWaR RinDu said...

wowwww,, bila bakal doktor berkata2...huhu in shaa Allah.. tima kasih ntuk maklumatnya :D