Saturday, 23 November 2013

:: Impianku ::


Kon ni chi wa :D
Ogenki desu ka?

hee Assalamualaikum.. pa kabar sumanya? moga sihat selalu yaaa :D

"Impianku" tajuk kali ni.. nak cerita tntg apa?
tentang impian sy nak pergi jepun dan keinginan nak pakai kimono.

Tu macam kat atas tu, comel kan ?? ;) *btw, minat anime jugak..huhu sbb tu gmbar tu kartun

Sejak dr zaman sekolah lg ad cita2 nak pegi jepun, sambung study sana.. tapi skrang, kt UIA je, apapon Alhamdulillah jgak..huhu tp memandangkan harapan makin tipis, jadi, bulan madu pon boleh ~~ hewhew
asalkan dapat capai cita2 pegi sana :D

Kenapa sy kagum sgt dan nak pegi sgt jepun tu? sedangkan ramai orang nak pegi korea.. haa tu 'ramai orang' yg nak pegi.

Saya?

Sy tetap nak pegi jepun jugak!
sy rasa kagum dgn budaya jepun, diorang punya sifat rajin, berusaha, pembersih.. serious sy admire sgt3x!
dan lagi, budaya diorang contohnya tea ceremony and so on lah.. dan

PALING PENTING ! sy teringin nak tengok keindahan ciptaan Allah di sana.. tempatnya yg indah, tambah bila bunga sakura sedang mekar di sana.. huhu Masha Allah, indahnya la hai ~~~

Serious, teringin nak belajar dan rasai suma tu :) dan pakaian tradisoinal diorang yg entah apalah yg boleh buat sy jatuh cinta pon taktaw lah.. tp kadang kita tak perlukan sebab kan untuk jatuh cinta? ^_^

Moga satu hari nanti, tak dapat pergi sana, dapat pakai kimono pon boleh laaa ...huhu

Meh kita usha lagi gambar2 ala jepun nak ?

owhhh kawaiiiii !!!
haa versi Islamic plak yea.






Saturday, 16 November 2013

Cara yg agak pelik selesaikan masalah.


Assalamualaikum !! hye alls ~~ long time no see kan?
huhu no story to be written n thats it.. sunyilah blog ni dan bersawang2 sudah selepas agak lama mendiamkan diri..
so today, juz wanna share with u all cara yg pelik sy gunakan untuk selesaikan masalah.. i dont know either betul2 pelik atau biasa-biasa saje.. huhu pepon nak share jugak ^_~

I just recognize this style when I always 'termenung' bila naik kenderaan.. most of the time sy naik kenderaan awam laa.. sebabnya sy xda kenderaan sendiri kt sini, so naik pengangkutan awam je la..huhu..
bila sy naik kenderaan awam, tak kira lah bas ke, lrt ke, apa ke, mesti sy akan terfikirkan masalah sy.. and pada masa tu, akan ada keputusan untuk masalah sy tu.. sambil2 termenung tu, mesti hati sy umpama berkata 'tekad'.. jadi sy dah fikir solution dy.. mksdnya sy nak buat apa bila sy dh sampai destinasi sy tu. sy dah ada jalan penyelesaian, so sy tahulah ap yg nak dibuat.. kinda like that..

ni hanyalah pendapat sy bila sy nak selesaikan masalah.. ad lg satu cara, yg sy rasa ramai yg suka buat..pergi jalan2 di taman, tengok ragam manusia, and sambil2 tu tenangkan fikiran dgn ciptaan Allah and fikir solution ntuk masalah kita tu :) thats why sy suka pegi taman..huhu tambah2 bila tension yg amat..huhu

rasanya setakat ni je entry tu, sorry klaw xfaham atau apa,, bolh bg pndapat kt sy..huhu..
tima kasih jgak sbb sudi baca ^__~ thanks awak2 (: