Friday, 6 September 2013

Sejak ada blog, FB diabaikan~

Assalamualaikum readers n bloggers !!
Ogenki desuka?( japanese) (apa khabar?) huhu harap baik2 blake lah yea.. yg kurang sihat tu, syafakallah/syafakillah :)
waa, harini rasa mcm rajin plak nk mnaip,haa sekali nak menaip tu, 2  3 entry satu hari pon boleh ~~ huhu

Cer tengok tajuk kat atas, "sejak ada blog, FB diabaikan"..
Waahhh tajuk dia, haha memang kena dgn diri ini.
Sejak ada blog nih, sy dah kurang post bebanyak kt fb, dah jarang online fb sesangat, on9 tiap hari tp lebih kepada on9 je tapi x melayan sgt,, haha .kalau fb ada perasaan ni, mesti dia dah jeles sebab tuan dia dah berpaling tadah kepada blog, huhu.. Padahal antara main reasons why sy ada blog ni pon sebab tanak post bebanyak kt fb, sampai ada orang naik menyampah. almaklumlah asyik post jiwang2 je kan,,kikiki.
Saya rasa mesti ada jugak di kalangan blogger ni yg lebih lama luangkan masa di blog berbanding di fb, sapa setuju cer angkat tangan camni \o/ \o/ \o/ ! haha

But then, kenapa yea lebih lama luangkan masa di blog bebanding fb?
=> sebabnya bukanlah fb tu tak bez, tapi dekat blog ni, umpama macam kenal orang baru dan kenal life dyorang, blog ni kan umpama perkongsian yakni diari, so rasa mcm agak dekat lah jugak.
=> kedua, seronok blogwalking(BW) kat blog orang nih. rasa perhubungan ni makin kuat,hee masing2 tak kenal masing2 dan boleh saling bertukar cerita dan pengalaman. sambil blogwalking, sambil singgah baca entry :D
=> ketiga, dengan adanya shoutbox mahupun cbox. di situlah mulanya kita kenal orang. meninggalkan jejak supaya dijejaki semula,huhu pendek kata bezlah :)
Ini shoutbox ku, boleh tinggalkan pesan ataupun jejak anda d sini ya :D


dan seterusnya, apa pendapat korang? setuju atau tak? hee

#apepon fb ni masih lagi dilayan untuk ketahui isu semasa contohnya seprti ...
-____- *gmbar kredit to Fb Fizo Omar


8 comments:

Ida Syuhada said...

Ida lak, sejak ada group dalam whatsapps games farm story ditinggalkan hehehe

Yumida Huda said...

yumida pun dah kurang aktif kat fb
lbh byk masa utk blog

MaWaR RinDu said...

huhu sama la,sy sblm ni rajin gak main game farm heroes saga kt fb, tp sangtlah jarang skarg,huhu

MaWaR RinDu said...

huhu sama la kita :D

Nur Khairiah Irwanie said...

betul tu..sy sokng 100%..huhu..sejak ada blog ni.. FB telah dijadikan sbg anak tiri oleh sy..hik3..

MaWaR RinDu said...

haha wow,,anak tiri tuuu,,huhu sama la kita,, sy dah 'ceraikan' dia..hehe ;)

S.K.A said...

hu3..btol jgak..sy msih lyan fb, tu pn nk thu isu semasa =) tp nk post something mmg xla..sbb xde idea :p biasanya post kt group family je..he3, lbih best blog lg..kawan2 pn hairan kenapa xon9 da hu3..hmm bab minyak tu ron97 naik lg ke??? hahaha aduhai..dah la mnyak tu mhal..sbar jelh..bnda ni mmg dah leh agak..myak naik, harga lain terus naik la jwbnya..

MaWaR RinDu said...

huhu tu la,,dah kurg berfb berbnding dulu.. lbh plih blog,huhu tgok ceritera khidupan org :) pasal minyak tu, xtawlh nk ckp, memg brg naik la kot lpas ni,padahl memg dok naik pon,huhu