Friday, 20 September 2013

~ Roughly about my novels ~

Memandangkan ada la seorang blogger ni tanya, best ke baca novel ni?

So jawapannya, bergantung kepada jalan cerita novel tersebut, kalau best maka pembacaannya pon best lah..

Sebenarnya dah hampir setengah tahun jugak tak baca novel nih, disebabkan busy.. tapi last novel yg dibaca Kerna Terpaksa Aku Relakan kalau tak silap, angau jugaklah dengan hero dia, haha

Nak tahu kenapa kebanyakannya ramai perempuan suka baca novel? s

Sebabnya novel ni buatkan kita berimaginasi, dan perempuan suka sangatlah berangan dapat laki yg hensem, kaya gitu semua, termasuklah sy.. huhu

Tp tu semua cuma IMAGINASI.. disebabkan kitorang tahu bahawasanya hanya 1% kot kewujudan lelaki sesempurna tu, sebab tulah kadang2 dok berangan nak dapat laki macam tu, hihi

Apapon, in the reality, tu semua sekadar hiburan dan mengisi masa lapang je.. kadang ada novel yg betul2 bagi kesan pd pembaca.. contohnya novel ni


Banyak pengajaran sy dapat drpd novel ni, masih ingat betapa emosinya sy marahkan si heroin sebab tak menghargai seorang lelaki yg setia sgt dgn dia..tp apepon ending dia seronok dan penulis telah aplikasikan konsep 'kalau ada jodoh tak kemana' dalam novel ni. tahniah diucapkan :)


Ni plak koleksi novel2 sy, takdalah banyak sangat sebab baru start minat masa form 4, dan start kumpul novel sendiri secara aktifnya form 5, dan sekarang terpaksa berhentikan pembeliaan novel kerana masih bnyak novel yg tak dibaca,hihi



secara rambangnya, nilah novel2nya.. disusun ikut nombor and dalam setiap novel ada tarikh belinya, hihi sedikit skema di situ tapi disebabkan sayang, cakaplah skema pon, tak kisah,,hehe 
dan novel2 ni jugak dibalut dengan sekemas-kemasnya kalau sy ada masa..




untuk perinciaan setiap novel, bila diri rajin menaip then sy akan ceritakan :) 


5 comments:

S.K.A said...

ha3..ok2, xtanya dh :p best ye, prmpuan ni kuat berimaginasi kn..xthulh ape yg diorg bayangkn..dh la siap beremosi lg 2 =) tengok lelaki, cool je...byak juga koleksi novel aza,terbaik la..xpe, sy tggu je novel 2 di dramakn..layan dpn tv je he3..

puteri airyn said...

Kak Erin suka juga baca novel.. Cuma sekarang tengah praktis nak baca novel dalam bahasa inggeris..

MaWaR RinDu said...

alaa abg fais tak cool ah,,tunggu layan depan tv je,, huhu kdg2 ada sesetengah org pmpuan dah tgok depan tv then bli plak novel sbb nk baca jgak,,haha tu lg dahsyat

MaWaR RinDu said...

sy ada jugak novel english tp just baca sikit je, x abes pon,,huhu xminat.. klaw buku english sy suka baca buku motivasi je

bz the witch said...

byknya novel. Sama la, akak pun klu beli novel mesti tulis tarikhnya...hehe...

mcm best pula kelat2 syg tu. nanti nak carilah novel ni.