Saturday, 21 September 2013

1st Time Bersama Anak-anak Orang Asli



Assalamualaikum guys.. seem like a long time this blog was not updated. Busy sikit, dan harini kembali dengan cerita baru :) Nak tahu cerita apa? Ceritanya bermula di sini, seminggu dua ni sangatlah busy dengan presentations and last week sy ada join kem iaitu Minggu Mahasiswa Islam(MMI) anjuran Perkim. Lepas daripada MMI, terus bz dgn presentations and I'm done with 3 pre. this week. Sekarang taknak cerita pasal presentation sbb nak cerita pasal MMI >_* Ok straight to the point, 1st of all sy nak ucapkan tahniah untuk semua committees and participants. sebab apa sy ucap tahniah? sebabnya, jujur dr hati sy, sy sukaaa sangat MMI ni, tak rasa beban, rasa macam family je dgn semua org, mengeratkan lg silaturrahim dan macam2 lah.. paling penting, pengalaman sy masa berprogram dgn anak2 orang asli tu..betapa nak gambarkan sy rasa bersyukur sgt sbb terpilih, taktaw mcm mna nk gmbarkan la, hee.. walaupun pd mulanya macam2 masalah dihadapi but lastly we can make it ! Allah permudahkan segalanya alhamdulillah :D and now, bersama2 dgn orang2 tua dah, dgn anak2 org asli pon dah, cuma dgn anak2 yatim je belum, in shaa Allah one day I'll complete the mission :) Bersama anak2 org asli, pada mulanya dyorang malu sikit nak bercakap, ramai yg diam2 je mula2 tu, and ada yg lepas pd tu, nakalnya hanya Allah yg tahu, huhu.. apepon puas la buat semua benda ni, selagi mana kita tahu tujuan asal and ikhlas buat program tu, kan? ;) so skarg taknak lah membebel panjang2 *walhal dah panjang gila membebel kt atas, haha* nak kongsikan gambar2 yg pergi sana yg takda dalam video ats kesilapan teknikal dan mungkin juga technician, hihi *joke ja. ok, let's watch the pictures and the video!!

# BOLEH KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT LEBIH JELAS #
Peserta MMI 2013 :) cari mana sy? huhu

Biro DnE dan DnP ~ Committee bersama anak2 org asli *brothers
 
*Sisters*



Her name is Pola :) Aman's sister

~ Chicken Dance ~

Nasril dan Mus, walaupun nasril suka buat mus, tp dy tetap taknak berpisah dgn mus :)

~Ili and Ada~

erkk sapa ntah,,huhu


Kumpulan Lembu..booo...

Kumpulan Ayam

Kumpulan Harimau ... aummmmmm

apalah yg dibincangkan pihak atasan yea?

~ His name is Haikal ~

Pembentangan Rumah idaman, diorang lukis sendiri ni taw :D

Bersama Mus dan Nasril, lagi sorang tu, taktau nama apa..

Abg Muaz bersama adik2nya,huhu

Kumpulan Kambing.. Cantik rumah depa, berkonsepkan bola, sebab depa minat bola
Kumpulan Kucing, meoow2

Akak KB dan adik2nya
Tengok, mus dan nasril xdapat dipisahkan kan?
Namanya Mina, dr awal sampai akhir asyik senyum jaa
senyum dan taknak bercakap, puas dipujuk barulah dia cakap :)
Kakak Laila dan Kak Zati
Agak2 apa PC kita nak lukis tu? ~Guessing game~
Rafi "haaa tepat sekali !! " hehe
Taktaulah apa yg dilukisnya, last2 committe yg jawab,haha
PM MMI, Haziq bersama Aman
Azeera ~ yg bnyak membantu biro DnE dan Dnp.
dr kanan: Izzati, Laila dan Syakirah

Tibalah aktiviti luar setelah hujan berhenti

Suasana selepas hujan, fuhh segar !!! subhanallah

Transfer Getah

Barisan Nasional,.. eh silap !! barisan committee,, hehe jgn maraahh aaa~~
Seterusnya, music chair, tp main separuh jalan ja sbb hujan lepas tu
Terus bergabung dgn BLP, bergabung meletop !!
Dah sampai keakhirnya ~~
Dah enjoy tengok? cer komen sikit.. pesanan ikhlas ke? huhu setakat ni je la dulu, gmbar2 ni yg xda dlm video je. tak enjoy maaf lah yea.. lepas dah tengok, cer KLIK SINI sikit, dan jugak SINI..
Sekian saja dr sy, trima kasih.. Moga MMI akan datang juga berjaya dgn gilang gemilangnya kan punn~~~

Wassalam and jazakumullah ~~

7 comments:

Nur Khairiah Irwanie said...

bestnya dapat join aktiviti mcm ney.. :/

S.K.A said...

woww..best betol =) dah mcm cikgu je..biasalh tu orang asli ni pemalu kn..kita orang yg xasli ni je xmalu he3, bnyak gmbar..gmbar 1st tu terbaik..suka tgok..smua tudung labuh

Rubiatul Adawiyah said...

haha.. S.K.A buat lawak pulak.. untung la dapat join aktiviti cam tu kan :)

S.K.A said...

ha3..lawak ape?? benda betol ler :D

MaWaR RinDu said...

alhamdulillah,,best sgt,,dapat pengalaman baru :D

MaWaR RinDu said...

alhamdulillah ntuk gambar 1st tu,,huhu..
xpa,,moga abg fais pon dpt yg brtudnung labuh jgak,tp baik jgak pekertinya :)
eh sy pemalu la,, abg fais je kot xmalu,,hahaha

MaWaR RinDu said...

rubiatul : alhamdulillah,,untung la jugak,,huhu

s.k.a : haha abg fais ja yg xmalu tu,,kya pmalu,,huhu