Sunday, 29 September 2013

Maybe it was the last time ~

Assalamualaikum uolls..
Berkaitan dengan entri2 yg lepas, maaf yea klaw seem like keterlaluan or what..
sometimes sy tak dapat kawal emosi dan terus tulis memandangkan tgah online blog..
BUTTTT,, sy tak janji tu kali yg terakhir,, yg terakhir kt sini nya benda lain lah,,hehe


ni lah yg dimaksudkan..mungkin ni lah kali terakhir kitorang kluar ~
tempat kegemaran sy, tasik taman ______.
tempatnya cantik dan peaceful. memandangkan banyak hal yg membuatkan aku busy, tak banyak kali pon sy pi sana..,dan xlama lg nak masuk uia gombak dah, hmm tak sure bolh datang situ selalu ke tak..


Ni lebih kurang pemandangan dia,,huhu cantik tempat ni,,sy suka..
menikmati alam gituuu~~
Back to the story, sy masih ada satu sem pendek kt uia pj ni dan mungkin bolh pegi lg, tp kwn sy yg dlm gmbar tu dah last dah.. bermakna,kalau ada jodoh jumpalah kami di uia gombak..

Ni gambar masa kitorang dah balik, sepatutnya sy nak suruh dia tulis tepi tasik tu tp asyik tengok gelagat manusia yg macam2 tu, terlupa plak,,huhu 
Korang mesti tertanya2,apa yg dia buat tu? actually dia tengah tulis something dalam buku sy, dalam buku tu ada banyak memori indah bersama kwn2 PLKN dulu, so sekarang, disambungkan dgn kwn2 kt u plak..huhu

Apepon, diri ini mengharapkan moga ukhwah ni berpanjangan.. syg diorang sangat2 :')

#thanks for reading#

Friday, 27 September 2013

~ Cemburu tu masih ada ~

Assalamualaikum semua..
Salam Jumaat..
Astaghfirullahalazim~
Astaghfirullahalazim~
Astaghfirullahalazim~

menggeletar tangan dek kerana cemburu..


cemburu tu masih ada rupanya, tatkala aku berjalan2 di fb someone td, aku ternampak sesuatu. yg dengan automatiknya aku terasa cemburu~
yaa aku perasan sesuatu, si dia pos yg sweet2 je sekarang..rupanya mgkin dia tgah jatuh cinta. cover photo mereka juga sama.. tiba2 mood berubah. hmmm hampir di setiap post si perempuan, ada like si dia. yaa aku mengaku, mereka lebih secocok. dua2 budak hot, dua2 sama cantik sama hensem. lagipun dyorang blajar u yg sama. aku? aku u lain.. jarak memg bnyak memisahkan, nak dibandingkan jarak mereka berdua, dekat je.. siapalah aku nak dibandingkan dgn si perempuan tu. umpama langit dgn bumi. 

dan aku sebenarnya ada hadiah nk bg kt si dia, tp since this happen, i dont know nk bg ke x. nty dia punya ehem2 salah faham plak.. hadiah sudah siap dibalut, alamat pon dah dapat.. what should i do???

yaa mungkin dy lebih layak dgn si dia, bukan aku ~~
doakan aku jd seorang yg tabah, yg boleh lupakan org yg tak pernah ingat kt aku~~

#hidup ni perlukan pengorbanan#



Thursday, 26 September 2013

What Happen to me?

Assalamualaikum bloggers yg dirindui !
tak lama mana menghilang, datang kembali..
rinduuuuu ~~~
tp sebenarnya kt sini nak citer something.
I don't know what happen to me..
stress kah aku?
minggu ni aku taktaw apa yg tak kena dgn aku sbb nya, aku asyik lost ja dalam kelas. contohnya, pagi ni lg skali kena.. lcturer dah tunda klas pd waktu petang tp aku tak paham macam mana aku boleh tak perasan.. haritu pon sama, tu pasal quiz, mula2 aku tak tahu ada quiz, then lagi skali aku tak perasan pon madam cakap esok ada quiz lagi.. hmm kenapa yea dgn aku?
tu crita dlm kelas, minggu ni jugak aku perasan mata aku bila pandang jauh sikit, pandangan jd blur~ dah rabun ke aku??? tapi aku taknak pakai spek~~hmm
dan lagi, semalam 3 kali aku rasa nak termuntah.. *kahwin blom, pakwe pon takde, so jangan salah faham eh, hee joke je  
semua yang berlaku ni sebab stress ke hah? aku tak bagitau mak pon lagi sbb takut mak risau, exam dah dekat. atau mungkin aku homesick? dah lama gila tak balik !!! haha
entahlah, aku pun tak tawu lah..
nak cakap aku tak makan, aku makan je..memang aku ada gastrik tp macam jarang je sekarang perut kosong, malah lagi kuat makan ada lah...

hmm apepon, sy harap korang doakan lah sy yea.. dan sy nak mintak maaf sebelum terlambat, hee

#ada kes sorang pelajar kat uia ni, dia stress sampai hilang ingatan sekejap, mula2 degupan jantung dia tak menentu, lepas tu pihak PPUM dah tambah darah kt dia, banyak paket jugak la.. pd masa yg sama, masa dia dekat wad, ahli keluarga dia pon dia tak ingat, mak ayah pon dia tak ingat.. tapi mungkin atas berkat doa orang ramai, dia kembali sihat :) alhamdulillah..

moga Allah permudahkan segalanya.. sy nak balik kedah dengan aman !! sobsob :'(

Monday, 23 September 2013

Menghilang Seketika ~

wowowowow tajuk dia baq hang !!
haha sebelum tu, ASSALAMUALAIKUM readers !!
tajuk harini lain macam sikit, huhu 
menghilang seketika ~
actually, final exam just around the corner.
takkan aku nak berblogging lagi 24 jam kan? huhu
sememangnya harini banyak kerja telah diselesaikan.
walaupun mood xda la baik sgt tp alhamdulillah bila kerja aku dah habis, aku rasa lega sangat ~~~
cuma tinggal lagi 1 assignment nak kena submit dan satu je lagi presentation dan report untuk program bersama anak2 org asli.. errkk mcm bnyak tp xbanyak macam sblm ni.. 23/9. last presentation grammar, last quiz ntuk drama, last submission researched essay drama.. waa overall Alhamdulillah, i can make it!
walaupun sebenarnya sedikit terkilan sbb aku xtawu ada quiz harini tp alhamdulillah bolh jawab jgak sbenarnya,,huhu ... dan Alhamdulillah jgak walaupun busy sebagai hisbah lines up, sebagai s/u biro dne & dnp, sebagai unit perhubungan gcc, Allah masih bg aku peluang untuk settlekan assignment dan hantar pd waktunya walaupun kalut tahap xda tahap..huhu 
*aku rasa macam buat entry perpisahan plak *
yaaa sesungguhnya sem ni dah nak habis dan sem terakhir aku di sini ialah shortsem nty..tgal lagi satu sem ja.. maksudnya dah tak lama dah aku nak dok sini sblm g gombak plak..hmmm berat hati nak cakap,, ntah gembira ntah tak..
apepon aku tahu sesuatu, kalau aku stress sbb belajar, sebab banyak kerja, aku akan jadi seorang yg kuat makan dan maka dgn stress jgak bnyak gengster di muka aku nih,, huhu
dan kalau aku stress sebab err 'puppy love', selera makanan aku akan hilang,, huhu apepon tu semua pengalaman ja bg aku :) ad suka ad duka~~

rasanya sampai sini jalah entry kali ni kot. if aku ada masa lg, in shaa Allah aku akan online lg.
dan pada sesapa yg RINDU aku tu, bolehla ke FB aku ni kay,, huhu sebab fb mungkin aku bukak lg kot sbb ada bnda pntg, law blog ni bukanlah tak penting, tp most of the readers and most of my blogger frends tak kenal pon sapa sebenarnya aku kan? huhu sokay, nty kita kenal2 lagi yea :D

Have a blast guys ! have a nice day ! improve your faith ! 
klaw sedih, ingat, Allah sentiasa ada dgn kita :D
aku bersyukur sbb dapat kenal korang walaupun hanya dlm blog, tp aku banyak belajar dr korang (:
moga korang dalam perlindungan Allah ..

#apesal serius sgt ni entry aku?huhu

#maaf atas penggunaan kata ganti diri aku #
  wassalam  

~ Ku Anyam Rindu Menjadi Hamparan ~



Percaya kata janji Mu
kerna ku yakin apa di genggamMu
k’haruman setanggi syurga
bkn kilauan sebilah belati

Tersiksa jiwa merindu
Bagai t’kurung di basah tengkujuh
k’wangian aroma bunga
tak menggugah k’teguhan iman

Cinta tak pernah terbunggar & terlebur
Pada redup renung mata yg menipu
Tuntas ku mendaki
Puncak cinta teragung

Izinkan aku m’lafazkan kata
bicara hati yg mudah d’terjemah
Betapa aku gerun pd teduh utk b’naung
Kerna awan itu rapuh

Bahagia buat mereka
yg bertemu cinta yg teragung
yg membawa ke syurga hakiki & abadi

Dendam tak marak menyala & membakar
oleh putih salju yg b’guguran
kerna dosa itu
lebih hitam dan kelam

Ku anyam rindu menjadi hamparan
kerna ku pasti adanya p’temuan
d’sana nanti bukti cinta suci d’lafazkan
tak b’temu pengucapan

Percaya kata janji mu
kerna ku yakin apa d genggammu
k’haruman setanggi syurga
bkn kilauan sebilah belati….

Kata janji mu
seharum setanggi syurga….

Saturday, 21 September 2013

1st Time Bersama Anak-anak Orang Asli



Assalamualaikum guys.. seem like a long time this blog was not updated. Busy sikit, dan harini kembali dengan cerita baru :) Nak tahu cerita apa? Ceritanya bermula di sini, seminggu dua ni sangatlah busy dengan presentations and last week sy ada join kem iaitu Minggu Mahasiswa Islam(MMI) anjuran Perkim. Lepas daripada MMI, terus bz dgn presentations and I'm done with 3 pre. this week. Sekarang taknak cerita pasal presentation sbb nak cerita pasal MMI >_* Ok straight to the point, 1st of all sy nak ucapkan tahniah untuk semua committees and participants. sebab apa sy ucap tahniah? sebabnya, jujur dr hati sy, sy sukaaa sangat MMI ni, tak rasa beban, rasa macam family je dgn semua org, mengeratkan lg silaturrahim dan macam2 lah.. paling penting, pengalaman sy masa berprogram dgn anak2 orang asli tu..betapa nak gambarkan sy rasa bersyukur sgt sbb terpilih, taktaw mcm mna nk gmbarkan la, hee.. walaupun pd mulanya macam2 masalah dihadapi but lastly we can make it ! Allah permudahkan segalanya alhamdulillah :D and now, bersama2 dgn orang2 tua dah, dgn anak2 org asli pon dah, cuma dgn anak2 yatim je belum, in shaa Allah one day I'll complete the mission :) Bersama anak2 org asli, pada mulanya dyorang malu sikit nak bercakap, ramai yg diam2 je mula2 tu, and ada yg lepas pd tu, nakalnya hanya Allah yg tahu, huhu.. apepon puas la buat semua benda ni, selagi mana kita tahu tujuan asal and ikhlas buat program tu, kan? ;) so skarg taknak lah membebel panjang2 *walhal dah panjang gila membebel kt atas, haha* nak kongsikan gambar2 yg pergi sana yg takda dalam video ats kesilapan teknikal dan mungkin juga technician, hihi *joke ja. ok, let's watch the pictures and the video!!

# BOLEH KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT LEBIH JELAS #
Peserta MMI 2013 :) cari mana sy? huhu

Biro DnE dan DnP ~ Committee bersama anak2 org asli *brothers
 
*Sisters*



Her name is Pola :) Aman's sister
video
~ Chicken Dance ~

Nasril dan Mus, walaupun nasril suka buat mus, tp dy tetap taknak berpisah dgn mus :)

~Ili and Ada~

erkk sapa ntah,,huhu


Kumpulan Lembu..booo...

Kumpulan Ayam

Kumpulan Harimau ... aummmmmm

apalah yg dibincangkan pihak atasan yea?

~ His name is Haikal ~

Pembentangan Rumah idaman, diorang lukis sendiri ni taw :D

Bersama Mus dan Nasril, lagi sorang tu, taktau nama apa..

Abg Muaz bersama adik2nya,huhu

Kumpulan Kambing.. Cantik rumah depa, berkonsepkan bola, sebab depa minat bola
Kumpulan Kucing, meoow2

Akak KB dan adik2nya
Tengok, mus dan nasril xdapat dipisahkan kan?
Namanya Mina, dr awal sampai akhir asyik senyum jaa
senyum dan taknak bercakap, puas dipujuk barulah dia cakap :)
Kakak Laila dan Kak Zati
Agak2 apa PC kita nak lukis tu? ~Guessing game~
Rafi "haaa tepat sekali !! " hehe
Taktaulah apa yg dilukisnya, last2 committe yg jawab,haha
PM MMI, Haziq bersama Aman
Azeera ~ yg bnyak membantu biro DnE dan Dnp.
dr kanan: Izzati, Laila dan Syakirah

Tibalah aktiviti luar setelah hujan berhenti

Suasana selepas hujan, fuhh segar !!! subhanallah

Transfer Getah

Barisan Nasional,.. eh silap !! barisan committee,, hehe jgn maraahh aaa~~
Seterusnya, music chair, tp main separuh jalan ja sbb hujan lepas tu
Terus bergabung dgn BLP, bergabung meletop !!
Dah sampai keakhirnya ~~
Dah enjoy tengok? cer komen sikit.. pesanan ikhlas ke? huhu setakat ni je la dulu, gmbar2 ni yg xda dlm video je. tak enjoy maaf lah yea.. lepas dah tengok, cer KLIK SINI sikit, dan jugak SINI..
Sekian saja dr sy, trima kasih.. Moga MMI akan datang juga berjaya dgn gilang gemilangnya kan punn~~~

Wassalam and jazakumullah ~~