Saturday, 17 August 2013

Timbang berat blog anda

Assalamu'alaikum.. hoho
Di malam yg sunyi sepi ni, saja nak kongsi macam mana nk timbang blog kita.
Mungkin dah ramai yg tahu tp nak kongsi jugak !! huhu
Kenapa nak kena tahu berapa berat blog n so on n so forth?
Sebabnya, bila blog kita ni berat, maksudnya lambat nak loading, bila ringan, semamg loading, so orang pon takde la nak kena tunggu lama2 sbb nk tgok blog kita kan.. Klaw bolh make sure kurang dr 100kb..

btw, sy share ni pon sebab sy pon xtahu rupanya blog sy berat, ingat tak penting pon suma tu, tp bila ad yg bgtaw blog sy berat, haa takkan nak wat tak taw ja kan, so thenx pd org yg bgtaw tu :)

ok,
contoh camni ==>
klik Timbang untuk timbang..haha

p/s: ringankan blog anda dengan mendelete widget2 yg tak berapa penting di blog anda.


4 comments:

S.K.A said...

he3 rasanya dh ringan sikit blog ni =) timbang blog ni pn pntg juga..

MaWaR RinDu said...

haha taw xpa :) nasib baik ada org bgtaw,tidak xtaw la

S.K.A said...

he3..xpe..kalau tenet laju xde hal..bmbg yg lembap mmg dia xlyan la.. =)

MaWaR RinDu said...

haha tenet yg lmbap contohnya tenet sy la,,haha..blog sndri sabar je la bkak, blog org lain,huh !! huhu..