Monday, 12 August 2013

Bicara Tentang Jodoh

Assalamualaikum,hye2 !! readers n bloggers !!
Rasa macam dah lama ja tak cekidout blog nih, busyyy amaatttt..
Dari sebelum balik cuti raya sampai la harini, and esok exam lg.
Kenapa busy sngat tu? Sebabnya sebelum balik, exam dan kena submit asymen, dah balik, ditugaskan ntuk tolong mak ayah kt ekspo. fuhh bz gila sih,, sampai u, pg td, n esok exam lg, study satu apa pon x n skarg masih sempat berblog,,hehe rinduuu kott kt blog ni, dah lama tak blogwalking n so on..

Btw, semalam jugak cousin I melangsungkan majlis kahwinnya, jadi raya kedua dah pergi rumah dy sampai lah semalam. Letihkan,?huhu taw xpa..


Cakap sal kenduri kawin ni, macam2 cara jodoh datang kan? kadang2 bercinta dgn org lain, tapi berkahwin dgn org lain.tu la jodoh kan.. and boleh dikatakan agak ramai sepupu2 sy yg berkahwin atas pilihan keluarga walhal sebelum tu bercinta dgn org lain. sy tengok, bila family yg aturkan ni,mcm senang je jodoh dyorg. tak payah nak pk ap sgt, bak kata org bercinta lepas nikah gitu,hehe . sweet memang sweet. tapi tak semua lelaki tu baik dan setia. tengok perkahwinan orang ni macam2 ada, ada yg bahagia, ada yg tak. dan kita plak tak tawulah macam mana kan. siapa jodoh kita, boleh ke dy terima kita seadanya? boleh ke dy setia? boleh ke dy sayang kita sorang je? perghhh banyak gila persoalan,,hehe paling penting, boleh ke dy pimpin kita ke syurga????

Kalau nak bicara sal jodoh ni, macam2 ada, sampai esok pon belum tentu habis, hehe so, as a student, tinggalkn dulu bab cintan-cintun nih, bab kahwin2 ni. bukan tak nak atau menolak, tapi rasa mcm belum layak dan sesuai lg. kadang kita selalu cakap, bestnya kahwin muda, bestnya berkahwin dgn org kaya, bestnya tu, bestnya ni ~~ tapi cer fikir balik, kita nak kahwin ni ntuk seumur hidup kot. nak sehidup semati dgn dy, bukan untuk setahun 2 je. banyak tanggungjawab yg kita kena pikul,klaw rasa tak mampu lg, takpelah,,kita belajar dulu, timba dulu pengalaman hidup, kalau betul dah tiba masa dy, in shaa Allah, akan dipermudahkan. Dont worry be happy :)

#tapi kalau dah ditakdirkan Allah sy berkahwin awal in shaa Allah tak tolak jugak,hee janji hati sy boleh terima laki tu ;)



Haa ni dia sepupu yg kahwin semalam :)
dgn sepupu2 dan kakak2 ;)
                         


hee ni gambar raya adik, kakak n abang.

oww basikal tua ~~~ :D

Bersama kakak n kaka ipar

Pengantin perempuan (:

ni gambar masa dekat ekspo, sambil menjual sambil study *konon* haha

Gambar2 yg tak berapa nak teratur sgt k,hee


:: kongsikan pendapat anda sekali k :D ::




4 comments:

mujahidah maisarah said...

phew..bicara tentang jodoh tu.. btw,, dak cfs baya aza ade je kan yg dah kawen?

S.K.A said...

Salam Syawal =) betol gak 2..cinta bukan main rak kn..last2 kawen dgn org lain juga..biasa tgok mcm 2..

MaWaR RinDu said...

ada jee,haha budak ben n arcom pon ada

MaWaR RinDu said...

huhu betul2, sebab tu org cakap, klaw nak sayang, jgn lebih2, nty bukan taw pon apa yg akan terjadi kan? :)

#salam shawal jgak