Thursday, 18 July 2013

Unfriend or not???

Korang korang korang !!!

Tolongg !! What should I do? Unfriend or not?
Harini 18/7.. genap 4 bulan sudahh~~
Patutnya sy unfriend atau tak eh? 
Kalau korang, korang unfriend atau tak e_  korang? 
sebelum ni,kitorang still contact, 3 bulan selepas xda papew je, tp sebulan lpas tu, dah x contact. And harini, genap sebulan sudah x contact..
Ape yg korang buat eh? Memang sepatutnya kita lupakan orang yg dah pergi dr hidup kita..
Tapi kalau korang syg sgt2 kt dy acane? cuma dy je x penah kisah.
Knapa sy tanya nak unfriend atau tak? sebabnya, tiap2 hari sy tgok wall dia, walaupun dah xda papew.
Hati ni nak jugak tahu tntg dy, apa perlu sy buat.. seriously sy bz sem ni, tapii kenapa dia tak penah keluar dr kepala sy? Bantu sy .. :'(
Tolong sy pliz, ~_-


# memang sy bertepuk sebelah tangan pon :'( tapiii ~~~
# tak mudah jatuh hati pd orang lain :(

20 comments:

kienah starz said...

tak payah block...mana tau ssuatu hari nanti ade guna nye..(^_^)

puteri airyn said...

Akak pernah alami macam tu.. dok fikir jugak nak block ke tak.. last2 tengok sikap dia yang macam tu.. Endah tak endah.. walaupun pernah berjanji nak kahwin.. so, cara yang terbaik nak lupa kan dia..block dia dari FB.. now dalam proses pemulihan melupakan seseorang yang pernah hadir dlm hidup kita.. 2 tahun perkenalan yang menyakitkan..

Ida Syuhada said...

Ida pun pernah alami. Mula2 memang sakit... sebulan dua macam awak memang masih teringat2. Kita kena berusaha untuk melupakan dia, memang hari2 kita nak tengok fb dia, tp bila kita dah unfriend dia, kita dah tak dapat tengok dia. Lama kelamaan akan menjadi biasa. Sekarang sudah setahun ida tinggalkan dia, hati tu memang masih ingat tp dah tak kuat spt dulu. Kita mesti memberi peluang kepada diri sendiri untuk mencari pengganti yang lain... klu bukan kita yang bantu diri sendiri, siapakah yg kita harapkan utk bantu kita?

MaWaR RinDu said...

mgkin x block,mgkin unfriend,ntah :(

MaWaR RinDu said...

yaa,, almost 2 tahun jgak sy .. hmm 1st love, susah nk cakap :'( trima kasih ats nasihatnya..

MaWaR RinDu said...

yea,, hmm dont know what to say.. maybe unfren him is the best way.. tima kasih ats nasihatnya

Tasneem said...

tak perlu unfriend kot hakak tasneem rasa. kadang kadang dalam hal macam ni, kita perlu matang kan diri, fikir dengan rasional. mungkin dia nak tau lagi tentang kita. masih ada perasaan sayang dalam diri dia. ape ape pun, banyak kan berdoa, mintak petunjuk dari Allah ape yang terbaek untuk awak ye mawar. ^^

MaWaR RinDu said...

sy xtahu lah dy still nak tahu atau tak pasal sy, but then sy dah berapa kali unfren dy and dy still add sy balik, entahlah.. in shaa Allah, kalau dy bolh bahagia ngan org lain, sy redha, cuma yealah, paham2 lah kan, huhu cmburu tu mesti ada :) tima kasih kak atas nasihatnya :)

Aida Ismail said...

Sis pernah alami benda yang sama. Hmm..sis unfriend je dia. First, sebab sakit hati bila dapat tahu dia dah ada orang lain. Second, malas nak ambil tahu pasal dia lagi. Third, kena move on, cari orang lain yang lebih bagus dari dia! :D And yeahh sis berjaya! Hee~

june mohd said...

jangan diharap pada yang tak sudi dik...kalau akak, akak akan pilih unfriend jek..lepas tu sibukkan diri dengan aktiviti lain...tak payah fikir sangat tentang dia. Mula2 memang susah, tapi lama2 kita akan berjaya lupakannya...good luck!

MaWaR RinDu said...

huhu tahniah sis berjaya cri yg lagi baik,,sy bab nk cari yg lain ni yg lemah ni..susah nk jatuh hati n mgkin jgak belum jumpa yg selayaknya.

MaWaR RinDu said...

yea, in shaa Allah, malu jugak kan klaw macam perigi carik timba. in shaa Allah sy kan berjaya !! huhu thenx kak :D

syana mizwateva said...

dik,kalo dia boleh lupakan adk,adk pon pasti bleh lpakan dia jugak.biarkan masa yang menentukan..sibukkan diri adk n stop stalking..buang syg tu jauh2..lama2 boleh punyaaa..cayalah dikk! btw,all the best kat pj tu..akak pon ex cfs tu jgk..now at kuantan..:)

MaWaR RinDu said...

lorh senior la nih??huhu thenx ntuk nasihat tu, btol la, in shaa Allah akan stop stalking :) biarkan masa tu bawak rasa sayang sy jauh2 :)

syana mizwateva said...

All the besttt!

Nurulee said...

kalau i, i tak unfriend because i nak tunjuk kat dia yang i happy. wahhh. hahaha,

MaWaR RinDu said...

huhu in shaa Allah ,,syukran :) all d best too

MaWaR RinDu said...

haha sy rasa dy yg tunjuk dy happy, sy ni,, xtaw lah cmnana..huhu

S.K.A said...

terpulang =) rasa yg mana baik bt je..tp kalau utk lupakn..unfriend jelh..

MaWaR RinDu said...

xtawu apa yg terbaik,,huhu