Monday, 8 July 2013

Kalau Rindu ~~

Assalamu'alaikum orang kampung !! huhu 
ceria di malam hari :)
 Malam ni nak share sikit apa yg dilakukan bila rindu, rindu sapa? maybe rindu 'someone'..

Ok straight to the point *sebab nak sambung study sikit* huhu ..

First bila rindu pada orang yg x mungkin rindukan kita, dan nak dy rasa benda yg sama, # letakkan tangan di dada, pejam mata, baca al-Fatihah, berharap agar org tu pon rasa rindu yg kita rasa ni # kes ni selalunya untuk yg dah tak berhubung lagi dah :)

Second, berzikir dalam hati 'MA FI QALBI GHAIRULLAH' = tiada yg lain di hatiku melainkan Allah :)
cepat2 istighfar kalau nak jaga hati kita dr terus ingat org yg xingat kita lagi..

Third, cuba alihkan perhatian anda pd benda lain supaya rasa rindu tu berlalu pergi dan no more tears ^_~
contohnya, buat benda yg korang suka, blogwalking ke,,huhu dan etc.

hmm maybe last but not least, kalau dah tak tertahan rasa rindu tu, jangan lupa, kita ada tempat untuk sujud, kita ada Allah Maha Mendengar, kita ada al-quran untuk dibaca :) Kuatkan hati, jangan mudah lemah, yakin one day we can forget that people :) and yakin dgn Allah, kalau jodoh,walau kau ke utara ,ku ke selatan, kan bertemu jua, kerna KALAU JODOH TAK KE MANA :D
"Sometimes you don't have any shoulder to cry on. But You always have a Forehead to put on ground & cry to ALLAH....The Best Listener !!!"

Renungkan dan selamat beramal !! ^^v 
Salam sayang dan rindu ~~ 

2 comments:

maryam ishmatullah said...

thanks for the tips, :)
ishma bakal coba ah..

MaWaR RinDu said...

huhu welcome :) selamat mencuba :D