Sunday, 28 July 2013

Family Trip to Terengganu and Kelantan

Assalamu'alaikum bloggers sekalian !!
Entry kali ni nak kongsi sikit gambar2 kenangan masa family trip haritu, dah lama jgak la trip ni, sebelum blog ni ditubuhkan lgpon,,hee.. 
Macam mna boleh tetiba nak crita sal trip ni eh?? huhu sebabnya haritu masa golek2 kat blog S.K.A , nmpak s.k.a crita sal tasik kenyir, so sy pon nak crita plus kongi gmbar2 tu jgak lah,,hee ;)

Selamat menonton yea :D *sorry klaw gmbar xcantik, kamera besa2 saja :)

Hahh, sampai2 snap yg ni dulu ;)

Kononnya hero pujaan Malaya la,,haha

Hee ni gmbar katil2 yg disediakan untuk rumah2 kt situ.

* sy memg suka amik gmbar decoration rumah ;)

Ni masa atas bot, bukti penah naik bot nih,,huhu



Hahaa, tibala masa yg dinantikan, ap yg kitorang makan kt s2 ek? dgn kawasan hutannya, nak beli dekat mana? hee ,puasa2 tu tahan nafsu k,.
Ni sume masak sendiri, bukn sy la, sy tolong tengok ja,,hehe



Yummmyyyyy ! Tomyam disertakan dgn sayur yg banyak ! I loikeee





Haa,,keseluruhan makanan :D aouuu lapar



Pagi2 yg indah, jenjalan tengok keindahan alam di situ ^_~


Hehe kekasihku dunia akhirat :)

Jeti, dr sudut jauh

Ni, kekandaku bertiga :) kami otw ke Air TERJUN,,woooo

Dah sampai,,ni diaaaa

Perghh,,cantikkan? subhanallah,, ni tempat yg atas lg dr tempat kami mandi, sini naik tengok ja,hee sunyiii, seram gak time naik tu ;) hehe


Baru balik dr air terjun.. walaupun hujan rintik2, tp alhamdulillah ada gak peluang..huhu

Masa untuk berkayak !! adik bongsu n ayah ;)

Haha ni lah aku n sepupuku, klaw tak silap, ni first time berkayak, n bila pergi PLKN, tak sangka jd juara :) huhu

dah naik kayak ramai2, mesti la ada racing kan,,hee macam biasa lah, first time blajar kan, kalah laa,,haha

Family2 ku ;) * family sebelah ayah, paklong n anak2 je xda, yg lain semua ada :)

Dah nak balik, baru sempat snap,huhu

Add caption

Tak sah la kan klaw datang ganu tak melawat masjid kristal,,hee
eh eh sapa ni? hee si comel aryssa ;) sepupuku
     
singgah di taman, tengok org naik kuda,,woo

Alang2 dah pegi terengganu, mesti punya singgah kelantan, cuma xda la lama sgt, 2 hari je kot. And tak banyak sgt gmbar kt kelantan,hee,,ni je yg mampu..

singgah wakaf che yeh, barangnya,,ya allah !! murah siot,,huhu
 tapi gambarnya gmbar pakcik google lah,,hee
And tempat plg femes, Pasar Siti Khadijah. singgah beli sutera and so on :D

Berakhirlah sudah trip to Pantai Timur, ada banyak lg gmbar and tempat2 yg singgah, tp tak berapa sesuai kot menjadi tatapan ramai,,hee. Apepon, kenangan ni menjadi kenangan terindah ^___~

*sorry gambar tak teratur sikit ;) hope u dont mind



18 comments:

Zulaiqa@Prof said...

subhanallah.cntik gila sungai tuh... btw,,akk ada jugak dtg terengganu bawu nih. anta adik gi unisza.

Aku Penghibur said...

bestnya jalan2 :) cantik tempat nie ,...

puteri airyn said...

Bestnya dapat pergi jln2 pantai timur..

MaWaR RinDu said...

kan?? cantik sgt,, damai je hati ^_^

MaWaR RinDu said...

huhu alhamdulillah,,family suka pegi sana :) ayah pon suka makan budu,,huhu brg2 sna pon cam murh2, best gk law bolh shopping sna,,tp sy dh lma jgak xpegi..aritu family p lg, tp xdpt join,,sobsob :/

MaWaR RinDu said...

kan?? cantikkk,, org yg cintakan alam sesuailah pegi,,huhu..oww lpas ni adik jd org ganu lh,,huhu

S.K.A said...

best betol =) hu3..brapa hari di tasik kenyir?? sewa h.stay ke??? byaknya mkanan 2..

MaWaR RinDu said...

2 hari ke 3 hari camtu lah kt sana,,hee..a'aahh sewa homestay..mkanan tu suma dimasak sndri,, stiap kali fmily trip,makanan bnyak mcm tu lah, tmbah2 masa g cameron haritu,,fuhhh bestt,,huhu

S.K.A said...

owhhh..byaknya masak =) puas hati mkan..semua sedap2..

MaWaR RinDu said...

wahh mcm s.k.a tawu je,,huhu :)

ahmad said...

wa... bez nye pergi bercuti nak ikot2.. hahaha

Qristallove Souti said...

Bestnye jalan2.. walapun QL da lme duk perak tapi x sume tempat da g.. huhu..

Salam kenal.. jalan2 singgah blog n salam ramadhan (^_^)V

MaWaR RinDu said...

haha jom2 :)

MaWaR RinDu said...

huhu sementara masih muda n x bnyak komitmen ni lah nak jalan2,,bila dh bz nty dh x sempat,,hee ;)

Aida Ismail said...

Waa seronoknya cuti2 dengan family kan. Btw, sedap makanan tu semua. Banyak pulak tu! Hekhek~

MaWaR RinDu said...

Haha kan...sedapppp rindu nak trip lg,,huhu

Nurulee said...

seronoknya. dah lama sangat dah i tak pergi air terjun.

Nur Khairiah Irwanie said...

bestnya g jalan2..sy xpernah lg sampai ke sana..
Subhanallah..cantik bangat air terjunnya... :)
best kalo dpt mndi.. :)