Sunday, 28 July 2013

Family Trip to Terengganu and Kelantan

Assalamu'alaikum bloggers sekalian !!
Entry kali ni nak kongsi sikit gambar2 kenangan masa family trip haritu, dah lama jgak la trip ni, sebelum blog ni ditubuhkan lgpon,,hee.. 
Macam mna boleh tetiba nak crita sal trip ni eh?? huhu sebabnya haritu masa golek2 kat blog S.K.A , nmpak s.k.a crita sal tasik kenyir, so sy pon nak crita plus kongi gmbar2 tu jgak lah,,hee ;)

Selamat menonton yea :D *sorry klaw gmbar xcantik, kamera besa2 saja :)

Hahh, sampai2 snap yg ni dulu ;)

Kononnya hero pujaan Malaya la,,haha

Hee ni gmbar katil2 yg disediakan untuk rumah2 kt situ.

* sy memg suka amik gmbar decoration rumah ;)

Ni masa atas bot, bukti penah naik bot nih,,huhu



Hahaa, tibala masa yg dinantikan, ap yg kitorang makan kt s2 ek? dgn kawasan hutannya, nak beli dekat mana? hee ,puasa2 tu tahan nafsu k,.
Ni sume masak sendiri, bukn sy la, sy tolong tengok ja,,hehe



Yummmyyyyy ! Tomyam disertakan dgn sayur yg banyak ! I loikeee


Wednesday, 24 July 2013

Berita Gembira Seluruh Dunia !!

Alhamdulillah, Praise to Allah !!

Blog sy dah baik seperti sedia kala :D ha kauuu senyum sampai ke telinga, ngeh2.
Punya la mencari sana cari sini jalan penyelesaian dy, last2, diri ni setle sndiri jek, adoiyaii mungkin ada la tu hikmahnya kan?

Rupanya time ni lah berfungsinya backup/ restore yg kta download tu, in case jd ape2, senang crita.
Punyalah mengadu kat kak Mizz Aiza tak tawu macam mana nak guna benda alah tu,rupa2 nya, punyalah senang. Btw, thenx kak aiza sbb tanya sal backup/restore tu,,huhu..
but, serius, memg careless..huhu tak try buka dulu. tapi dah cari jalan penyelesaian lain.. PENGAJARAN k!
pada blogger2 sekalian yg x download lg backup/restore tu, silalah melakukan hal yg sedemikian k ;)

# Salam sayang dengan sungguh2 kegembiraan dr sy ;)

haa btw, ni gmbar yg backup/ restore tu pd yg xtawu,, hee


Klik untuk nampak lebih jelas

Ok, sekian saja. Wassalam. ^_~

Blog sakit, sy pon sakit,uhuk

Blog stil sakit .. Background entah ke mana hilangnya, merajuk apa pon sy xtahu lah. 
sy yg spatutnya sgt bz minggu ni and dah niat tak nak buka blog, terpaksa batalkan, takkan nak tinggalkan blog dlm keadaan camni???
hmm sedih sgt, mcm2 cara sy cari nak pulihkan dy smula tp tak jugak berhasil, 
PADA SESAPA yg tahu mcm mna nak selesaikan masalah ni ,tolonglah sy. 
Kena baiki syg sy ni sblm hujung minggu ni sbb i'll not b around. Hmm ..
Dah tanya pakcik google,tp still x jumpa. Apa yg spatutnya kna buat nih?? 
Sy dah nekad, esok sy akan baiki dy jgak,tak kiralah mcm mna pon. !!

# sayang, pliz kembali macam dulu boleh? Rindu awk yg dulu,sobsob :'(
*eh jiwang plak,haha

Minta kerjasama eh, tolong sy :( 
May Allah helps those who want to help me.amin..

:: Blog ni dah jadi part of my life dah , takkan kita nak biarkan part of our life sakit kan? ::

Monday, 22 July 2013

Background Hilang !! Tolong !!


Arrrrrrrghh !! Background ku hilang !!
Apa yg harus ku lakukan? telah di cuba berulang kali tapi tak berjaya,, sobsob :'(
Somebody, pliz help me :( plizzzz

Sunday, 21 July 2013

Bagaimana nak tarik orang tengok entry kita?

Ohoihoi !! Kalau sudah bertentang mata ~~~~ eh lupa lirik la,,hehe nyanyi sendiri yea ;)

Woot2 !! Assalamualaikum.. hee gmbar kt atas tu sesaja je kay :)

Dah lama kot x wat entry bru.. bz sih, n harini baru lepas satu program, Fast, Fun, Family = 3F ^_~

hee apa cik aza bebel nih? kan orang nak taw apa yg boleh buat ramai orang tgok entry kita..
ok tu mesti ada yg cakap mcm tu dalam hati,,,hehe back to the topic !

Bagaimana nak tarik orang tengok entry kita?

Ok, First of all ~~ TAJUK entri tu mesti lah menarik, kalau tajuk entri tu biasa2 , mesti orang mcm xnak tengok kan? umpama macam Lamborghini la, tengok dy punya luaran, seksi siot !!!! haha then luaran dy pon dah tarik minat orang, so orang pon akan tgok la ,apa isi post kita tu, *tadi tu hanya contoh kay ;)

Second !! Rajin2 lew berblogwalking sambil buat persoalan tntg entri awk yg boleh buat org simpati kat awk and tengok blog awk,hehe .. maksudnya try buat persoalan yg boleh tarik minat orang. Blogwalking ni bukan sahaja untuk tambahkan rakan2 kt blog, boleh jugak guna untuk orang usha2 kita punya entri.

Seterusnya, Cbox atau Shoutbox atau apa2 aja, WAJIB ada k lam blog korang. Dah benda2 alah tu pon xda dlm blog korang, so acane dyorg nak luahkan isihati n so on? hekhek.. Kekadang blog tu dh cantik , tp cari2 shoutbox xda plak,adoyaii, frust seketika ..hehe and kalau xda shoutbox tu , macm mana la blogger2 yg cute sekalian nak nyatakan blogwalking kan? tak gitu? Tak tau macam mana nak buat shoutbox tu? haa ni sy bg link blog Kak Lyssa, yang banyak bantu sy cantikkan blog nih,huhu..

Di samping itu, * eh macam wat karangan BM plak, hehe, isi entri tu sendiri mestilah menarik and elakkan berlaku sarkastik :) Bila first time org baca and rasa macam best je layan blog awk, then org akan terus layan and layan blog awk, percayalah ^_* , contohnya, macam blog Mr. IK nih, first time sy baca asyik buat sy gelak je, so lepas pd tu sy keep following lah dy punya blog,. Tak percaya? bacala sendiri ;)

Ok, setakat ni, yang ni dulu kot. Tips2 yang telah dicadangkan di atas adalah hasil ujikaji sy sendiri kay :) silakan mencuba and sebarang idea tambahan, boleh komen and sy akan masukkan add dlm entri ni ^__~
Thenx sudi membaca !! Jazakumullah :D

Thursday, 18 July 2013

Unfriend or not???

Korang korang korang !!!

Tolongg !! What should I do? Unfriend or not?
Harini 18/7.. genap 4 bulan sudahh~~
Patutnya sy unfriend atau tak eh? 
Kalau korang, korang unfriend atau tak e_  korang? 
sebelum ni,kitorang still contact, 3 bulan selepas xda papew je, tp sebulan lpas tu, dah x contact. And harini, genap sebulan sudah x contact..
Ape yg korang buat eh? Memang sepatutnya kita lupakan orang yg dah pergi dr hidup kita..
Tapi kalau korang syg sgt2 kt dy acane? cuma dy je x penah kisah.
Knapa sy tanya nak unfriend atau tak? sebabnya, tiap2 hari sy tgok wall dia, walaupun dah xda papew.
Hati ni nak jugak tahu tntg dy, apa perlu sy buat.. seriously sy bz sem ni, tapii kenapa dia tak penah keluar dr kepala sy? Bantu sy .. :'(
Tolong sy pliz, ~_-


# memang sy bertepuk sebelah tangan pon :'( tapiii ~~~
# tak mudah jatuh hati pd orang lain :(

Monday, 15 July 2013

Omeykan diorang ?? ;D

Assalamu'alaikum !!!
Today we gonna have a discussion about ~~~ *eh2 silap tempat lolz..hee 
hehe saja ja wat gimik kat atas tu.. rerasa mcm dh ada lelabah dekat blog ni kan? haha padahal baru 5 hari je x update papew..

OK... apa yea nak cerita hari ni? sementara menunggu waktu berbukak kan,xkan nak pi mengadap makanan plak, nty terliuq ceq,,hehe.. nak story morry pasal orang2 yg dah hampir setahun lebih hidup ngan ceq lah..

taraaaaa ....

hee happy je kan muka semorang?? ^_^ dyorang ni my roommates.. bertemu atas kehendak Allah pd 3 jun 2012.. sampai skarg still 1 bilik,setia la konon,eheh >.< haha tudung putih, menandakan hari tu adalah hari rabu, besala,ikut peraturan, nty kan kena saman lak kan,hehe ..eh mngarut ja lebih ni, ok yg kanan sekali tu budak BAR ,eh bukan bar yg disko2 tu taw,tapi Bachelor of Arabic, hehe kat uia pgil BAR. sama dgn yg sebelah kiri sy tu..dyorg sama kos..yg sebelah kanan sy plak amik kos HS a.k.a Human Science.. dan saya?? err ntah,haha.. dyorang semua baik2, setakat ni xda lagi la kena dismiss ke ape kan.. know what, sy rasa sem ni la ukhwah kitorang makin rapat,bukan sebelum ni x rapat,tapi org cakap makin kukuh la,,slalu spend time sesama,ni smua mgkin jgak sbb ktorg ada pgang jawatan dlm satu organisasi ni,so banyak berbincang sesama la kan.. apepon,dalam setiap perhubungan tu kan, mesti punya akan ada pertengkaran, salah faham, pergaduhan, tapi kita kan dah besar :) try la kawal benda tu ek, setakat kejap2 tu xpe,lama2 tu elakkan la ek :) n lagi satu, roommtesku yg amik bar, 2 tahun kt sini, yg hs, ni lah last sem dy, n sy, short sem lah sem terakhir sy kt tmpat terindah ni.. 

apepon, moga ukhwah kitorang kekal untuk selamanya la kan :) doakan yea :)

n hargailah setiap orang yg hadir dalam hidup kalian, sebab pertemuan kta,telah direncanakan oleh Allah, dan pasti membawa maksud tersendiri :) moga kalian juga punya sahabat2 yg baik.. ^_~


Thursday, 11 July 2013

Kalau kita mimpikan seseorang tu, maksudnya dia tgah rindukan kta ?? ye ke?

Assalamualaikum uolls !!

Pe  khabar? Sihat? Dah lama x update blog rasa. Biasa lah,kehidupan di u,busy sikit, huhu

Klaw diikutkan hati ni, nak update ,tp timing plak tak sesuai, n bila dh ada masa, mood nak menaip plak tak da,, haishh tak paham.. huhu

Kembali pd topic, pernah dengar pasal org cakap “klaw kita mimpikan seseorang tu, maksudnya dia tgah rindukan kta”?? tapi sy rasa la kan, bukan orang tu yg rindukan kita, tapi kita yg rindukan dy,,haha betul tak? Kadang2 masalah kita pon boleh masuk dlm mimpi kita, sbb apa? Sbb kta terlampau fikirkan masalah tu kan..

Tapiii dua tiga hari ni, sy xtawu la knapa, sy asyik termimpikan seseorang, nak cakap sy rindukan dy, fikirkan dy, tiap hari pon msty dy akan masuk dlm kepala otak sy nih.,tapi sblm ni xda nak mimpi tiap2 malam, and memang sgt jarang nak mimpi pasal dy walaupun sy _____ dy..kdg2, bila sy tidur n mimpikan dy, mesty sy terus terjaga n sedikit terkezut, kenapa nak terkezut pon xtaw lah..haha..mimpi ni mainan syaitan,tapi bukan ke syaitan dah kena kurung? 

Err.. sesapa boleh tolong leraikan persoalan ni? Btw,trima kasih sudi membaca. 

wassalam :)

Tuesday, 9 July 2013

Mari Berebut Pahala !!

# Ahlan wasahlan ya Ramadhan #

Say : Ramadhan kareem !!
Reply : Allahu akram!!

Salah satu cara nak semarakkan lagi ramadan kta :)

Selamat berpuasa kengkawan ! Rebutlah peluang untuk mencapai keredhaan Allah di bulan yg mulia ini.
Moga ramadhan kali ni,lebih baik dr sebelumnya. Moga amalan kita diterima, ikhlas, dan diberkati Allah.
amalkan amalan2 sunat di bulan ni ya, sahur jgn lupa !! sunnah nabi tu.

Dan bulan puasa ni bukan bulan 'pembaziran makanan' taw .. cukuplah sekadar makan apa adanya sahaja. jangan membazir, Allah xsuka tu..makanan yg ada,kita kongsi2,barulah terasa kemeriahannya kan?

Nasihat khas buat kengkawan and terutamanya diri sy sendiri ! Mari berebut pahala ! :D

salam ramdhan ^_^

Monday, 8 July 2013

Kalau Rindu ~~

Assalamu'alaikum orang kampung !! huhu 
ceria di malam hari :)
 Malam ni nak share sikit apa yg dilakukan bila rindu, rindu sapa? maybe rindu 'someone'..

Ok straight to the point *sebab nak sambung study sikit* huhu ..

First bila rindu pada orang yg x mungkin rindukan kita, dan nak dy rasa benda yg sama, # letakkan tangan di dada, pejam mata, baca al-Fatihah, berharap agar org tu pon rasa rindu yg kita rasa ni # kes ni selalunya untuk yg dah tak berhubung lagi dah :)

Second, berzikir dalam hati 'MA FI QALBI GHAIRULLAH' = tiada yg lain di hatiku melainkan Allah :)
cepat2 istighfar kalau nak jaga hati kita dr terus ingat org yg xingat kita lagi..

Third, cuba alihkan perhatian anda pd benda lain supaya rasa rindu tu berlalu pergi dan no more tears ^_~
contohnya, buat benda yg korang suka, blogwalking ke,,huhu dan etc.

hmm maybe last but not least, kalau dah tak tertahan rasa rindu tu, jangan lupa, kita ada tempat untuk sujud, kita ada Allah Maha Mendengar, kita ada al-quran untuk dibaca :) Kuatkan hati, jangan mudah lemah, yakin one day we can forget that people :) and yakin dgn Allah, kalau jodoh,walau kau ke utara ,ku ke selatan, kan bertemu jua, kerna KALAU JODOH TAK KE MANA :D
"Sometimes you don't have any shoulder to cry on. But You always have a Forehead to put on ground & cry to ALLAH....The Best Listener !!!"

Renungkan dan selamat beramal !! ^^v 
Salam sayang dan rindu ~~ 

Sunday, 7 July 2013

~ Endless Love ~

Assalamu’alaikum !!
Apa khabar semuanya? Huhu
Entry kali ni nak ceritakan pengalaman sy masa conduct “Endless Love”.
Eh ape tu Endless Love?? Hee yg tu sebenarnya nama program tu, we had assigned to do an assignment which was an issue, and we must solved the problem and involved in that solution. So kitorang buat lah tntg Neglected Old Folks. Pergi rumah orang2 tua tu, anjurkan sedikit aktiviti yg bolh ceriakan mereka and then tolong apa yg patut kat s2.

Know what, few days before we went there, I was not feeling so well. But I really hoped that I can join them. And Alhamdulillah, that day, rasa macam penyakit sy hilang,huhu . don’t know why, but it was the fact. Macam biasa lah, lecturer nya mestila Br. Shams,huhu someone that I respect. Sebelum pi tu, dah dinasihatkan semoga kami ikhlas dgn apa yg kami lakukan. Apa pon kerenah pakcik2 tu moga kami sabar and handle with the right manner. J Alhamdulillah, semuanya berjalan dgn lancar, serius, kenangan terindah sy rasa J Balik tu,ktorang tak terus balik,huhu singgah makan burger dulu bohh,,hee layan je semua, sporting plak tuh tapi still menjaga adab kami as a Muslim J tu yg kagum .. sy rasa serasi wat programme ngan dyorang J walaupun skarang dah berpecah, but still jumpa2, sembang2, belanja makan ..ohhh deep in my heart, serious, I love u guys <3



May Allah ease us . and moga ukhwah kita till jannah , here are the pictures, nak tgok, klik READ MORE k  :D

Lecturerku yg awesome !! Dah ada buku tentang beliau :)

Assalamu'alaikum uollss !! 
Macam biasa, malam ni jadi burung hantu lagi J hee
Rasa macam dah lama tak update blog ni, bukan sebab apa, tengah join training kt sini, so bz skit, tapi masih rajin ntuk BW,,hee

Ok, back to the topic, still remember the awesome lecturer yg sy ceritakan dlm 2nd entry sy? Seorang yg banyak sedarkan sy tntg kesilapan diri ini..haa meh nak cerita sikit, salah seorang student beliau, my senior, dah pon buat buku tentang beliau dow~~ Buku ni diinspirasikan dari Tuesday With Morrie la. Lecturer sy ni klaw nak tawu, muda lagi, nk masuk 30-an camtu je.. tapi tengoklah betapa ramai yg kagum dgn beliau, dgn sifat rendah dirinya,hmm rindu nak belajar dgn dy lagi :) btw, nampak tak betapa ramai students beliau yg sependapat ngan sy? Huhu



In shaa Allah sy nak beli nty bila dah ada kat pasaran, excited sgt,huhu mungkin sy akan dapat balik feeling belajar ngan dy ke..
Tawu tak, orang cakap subject tu susah, tapi bila belajar dgn dy, hmm tak rasa macam susah pon. Bukan nak riak atau bangga ok, tapi ramai kot students dy cakap camtu, ok,xnak bebel lagi,huhu nak rasa perasaan tu? Jom kita beli buku ni ok sayang2 sekalian :D enjoy !!!


Segmen Follow April hingga Disember 2013 by Cik Akak Omei






Still new in this blogger world.
So saja nak follow aktiviti2 yg ada dalam belog ni,
who know maybe I also able to do such 'segmen',huhu in shaa Allah.
Jom join segmen nih "Segmen Follow April hingga Disember 2013 by Cik Akak Omei" bagi memeriahkan lagi suasana. :D * hee macam suasana hari raya gitu ;)



Tuesday, 2 July 2013

Hensem takk?? ;D

Eh eh !! Sapa niii???? skandal ke???? 

haha ni gambar Lee Min Ho n I la  :) woot2,,edit bohh..huhu

Ni plak ? Teejay Marquez !! Filipino .. Berkenalan masa gwiyomi !! haha *berkenalan la sgt kan ~~

Ok, kembali ke dunia yg nyata !! hensem takk??? hee cepat jawab jujur ^^
Hensem kan?? ciptaan Allah mana ada x cantik..hee sebenarnya saja ja masukkan gambar dyorang nih, rasa malam ni asyik cita menda yg suka je kot.. yealah ,,buat apa nak cerita benda yg kita tak suka plak kan? huhu buat rosak mood je kan? better we happy2 je ^_* chill ok :)
Hee napa sy suka Lee Min Ho? ntah, memangla sbb dy hnsem tapi bila dy brlakon,fuhh berkarisma kot.. ohh I'm in love again !! haha .. especially dalam CITY HUNTER !! auchhh macho gilerrrrr !! 
ok stop ! haha nty angin nak tgok cerita korea dtg, susah plak, sbb tgah study ni kan..
so Teejay Marquez, knapa plak yea? hmm sbb hensem jgk kot..huhu

tapi, both of them, bibir merah ^^ x macam smoker,. *I dont really like smoker actually,,shh dont tell anybody !! haha :P lol

Setakat ni je kot dulu,nty crita lain ek,,ramai lg sebenaqnya,,huhu,, tataaaaa ~~~


~ Sungai Lui ~

Have you ever heard Sungai Lui? Dinyanyikan Aizat .. huhu layaannn lagu tu,, tenang je bila dengar, dr dulu sampai sekarang ^_~    *wishing someone playing guitar sambil nyanyi lagu tu,for me,only for me..huhu


Sungai Lui – Aizat

Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya

Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini 


:: Takdir Yang Terindah ::



Assalamualaikum !! uit2,, hee ni nak crita sikit tntg favourite sy yg satu ni. Novel !!
Kalau korang perasan, nama link blog ni, "takdirygterindah" kan? haa nak taw sbb pe? sohih la qata' la ia diambil sempena novel sy yg pertama :) huhu ada cerita di sebalik novel ni taw, Lets me story..

Pada suatu ketika, 1 April 2010, novel 1st sy beli di salah sebuah gedung membeli-belah kt Kedah ..*huhu rasa macam skema plak*  ..huhu sy ingat sebab ada something yg happen masa tu, walaupun xda la best mana pun tapi sy still ingat,entah mengapa,ececeh..Bila dh sampai kt shopping mall tu, dah masuk waktu asar, so my mum n I pegila solat dulu, sebelum tu sy ada terselisih n 3 orang laki muda (yg tengah tu ensem) eheh tapi xlalu jalan sama pon.. then sy pon dah amik wudhu' suma n solat dulu, masa solat tu, terdengar orang kt depan tu imam, masha Allah suara dia !! hmm merdunya la hai.. serius x khusyuk smayang,,uhuk n then dah abes solat,sy pon nak kluar la,then buat2 pandang depan,,hhehe nak la jgak tgok sapa kan,,ohh rupa2nya 3 org laki td n imam tu yg hnsem tu,,hihi ohh fall in love kejap,kau jah mulalah nak berangan nk suami suara merdu macam tu lah ,bla bla bla.. haha dh lpas sy kluar, mnunggu mak time tu,dyorg pon kluar,aisehhh dy senyumm kott,,haha *gila aku ni * tapi sy, berlagak wat xtaw ja,sombong gila kot,haha padahal dalam hati hanya Allah yg taw ,,hihi dan selepas tu xda ape pon yg terjadi ..sy yg stil ingat prkara tu,,huhu sekadar kenangan mybe ~~ hiii sory taw klaw korang bosan baca crita ni,,sekadar nk share je,,huhu

Back to the novel ! Novel ni bestttt sangatttt222 !!  huhu tapi ending dy buatkan sy menangis 3 hari jugak la lepas abes baca tu, asal teringat novel tu je bolh plak menangis,,huhu .. hero dy, nama Haikal :) nama yg sy suka :) lagila feeling sakan kan... nak taw knapa sy menangis 3 hari berturut2,boleh la beli novel ni dan baca ^_^ *promote ni* huhu ok, next time, kta story bout novel2 yg lain plak yehh :)

tadaaaa ~~ wassalam :D


Monday, 1 July 2013

Last Entry???

Assalamu'alaikum !! hmm  mungkin ni lah last entri sy..emm 
untuk malam ni la ek,,hehe mana bolh nk tutup belog ni sedangkan baru ja ditubuhkan,,hehe

Awal lagi, kenapa dah last? hmm sebabnya, lately sy asyik tidur lewat ja..Insomnia ?? No ! I'm not !! haha
I'm just thinking that I wanna to study after this and get early sleep. Actually I'm just ok if having not enough sleep, but then I realize I couldn't pay attention in class tadi. *eh jap2,ok ke tu klaw dah xbolh pay attention?? err konfius jap..hehe* berblogging blogging jugak,tapi kalau bolh sy xnak la ganggu study sy :) cukuplah blog ni untuk tempat sy share apa yg sy tahu dan xbawak mudharat pd sy kan? begitu jugak korang..moga blog ni bagi kebaikan je pd korang ek..

Whatever it is, sebenarnya I already fall in love la ... in love dgn sapa?? dgn belog lah,,hehe so xleh la nak tinggal belog ni lama2, pujaan hati la katakan, acewwaaahhh,,haha..

Ok lah,,slamat berbelog korang :) enjoy urself :D chiaoww ~~~

Wassalam..

Benda kecik? ye ke? #reflection#

Assalamu'alaikum !! 
entry last sebelum melayar bahtera..huhu
kaki dah dibasuh, muka dah ditaruk bedak sejuk,huhu semangat !

btw,it's not the topic,itu hanya pembukaan sahaja..
Actually apa yg nak dikongsi ialah apa yg dibualkan dgn mak ptg tadi, hanya berbicara melalui telefon memandangkan jarak yg memisahkan,eceewaah haha..
Ok., the whole day,harini,sy malas !! nak buat apepon malas mcm yg sy ckap sblm ni, even makan pon malas. Then sekitar 6 lbh,masih belum makan nasi dan mak pon mulalah syarahannya :) *pepon sayang mak* mak cakap, "lupa nak bwak skali KURMA tu, walaupun xtaw nk makan pa,at least makan kurma tu,bagus ,,elakkan perut masuk angin  *sy ada gastrik*.,len kali ingat sama bawak kurma tu,madu ke,makanan sunnah tu,boleh plak lupa"..ok sentap jap.. 

maybe orang akan cakap,"alah menda kecik je pon,tu pon nak citer". btw, cer tengok balik, apa sgt sunnah Rasulullah yg kita amalkan kalau semua benda kita anggap kecik? bila difikirkan balik, MAGGI kita boleh beli, MILO lagi n so on,*tuju khas wat diri sendiri*, tapi KURMA yg digemari Rasulullah pon kita wat xtaw ja..i dont know..Rasulullah pemberi syafaat,but sometimes we ignore the small matter about him..sedih plak rasa bila ingat kisah baginda ketika sakaratul maut.. dah, ok..sambung balik,. Bukan nak besarkan hal yg kecik tapi kalau sunnah ni dilupakan, dan hanya diimarahkan time ramadan, xbest lah kan..apa2 hal yg melibatkan Rasulullah semuanya indah :)

setakat ni je kot, tak semua orang lupa pd hal ni, sy je sebenarnya, parents sy hari2 makan kurma,anak dy ni je malas..hehe harap korang xboring n sedikit terasa kalau korang mcm sy (lebih memilih makanan yg xbaik ntuk ksihatan dr makanan sunnah) apepon, we can change it, right? :D 
# Mari bersama-sama bangkitkan sunnah Rasulullah s.a.w #