Saturday, 22 June 2013

We have ALLAH :D !!

Sometimes you don't have any shoulder to cry on. But You always have a Forehead to put on ground & cry to ALLAH....The Best Listener !!!

Assalamualaikum !! hye guys !

pernah dengar quote kt atas tu?? hmm mesti pernah kan? huhu klaw x pernah pon tapi bila baca mesti dah boleh paham mksud quote tu kan..

"Kadang2 awk tak mempunyai bahu untuk tumpang menangis, TAPI awk sentiasa ada tempat untuk sujud dan menangis pada Allah, Tuhan Maha Mendengar "


Know what, kadang2 tak semua cerita kita, kita boleh ceritakan pd orang, ad benda hanya kita je yg taw..bukan kita je,,tp sebenarnya Allah lg Maha Mengetahui... Saat2 macam tu kan, bila kita rasa xtaw nak ceritakan pd sapa , sedar tak Allah sentiasa ada dgn kita..tak kira betapa banyak dosa kita tapi Allah sentiasa bg yg terbaik pd kita kan?? mungkin kita rasa tuhan kejam sebab tak penuhi permintaan kita,kita nak tu,tp Allah bg ni,,huu.. tapi kita xsedar sebenarnya Allah bg apa yg kita perlu.. Dia Maha Mengetahui tahap kesabaran kita macam mana,tahap kekuatan kita macam mana, n sebab tu Allah tak uji luar dr kemampuan kita..sometimes, we d one who think that we cannot face it,but d real thing is, Allah taw kita cukup kuat nak hadapi suma tu... bila kita fikir kita boleh,dan in shaa Allah kita boleh dan Allah yg Maha Pengasih akan mempermudahkan segalanya.. Apa yg penting ialah keyakinan kita pd Allah tu..sy taw, bercakap memg senang,kita yg nak hadapinya tu hanya taw betapa susahnya..trust me !! when u put your fully trust on Allah, Allah will make u feel relief..Allah will make the thing becme easy.. Sebagai cntoh, bila kita putus cinta,mesti rasa lemah sgt kan? 
Let me share something ~ bila kita berpisah dgn org yg kta sayang,mesti sakit kan? macam tulah sy rsa..lemah sangat~~ every single day, I keep thinking bout him. tapi Allah tu Maha Pengasih, at d same time, ada satu subjek yg sy belajar kt sini bnyak bg sy tunjuk ajar, melalui tu sebenarnya Allah salurkan sy kekuatan.. banyak benda yg sy sedar, kesilapan sy.. sy xpernah rasa experience belajar macam tu, profound ! awesome ! thanks sgt dekat lecturer tu sbb bnyak bg sy tunjuk ajar..May Allah bless him.. dan dugaan putus cinta tu agak berat sebenarnya tp akhirnya,bila sy serahkan semuanya pd Allah, Allah bg yg trbaik buat sy..pointer sy meningkat dgn mendadak walaupun xda la excellent sgt,hehe tp sy bersyukur..masa 1st sem(in a relay) rsult sy agak teruk,bukan sebab si dia,tp sebab sy yg xpandai nak bahagikan semua tu.then tgok apa yg Allah uji sy? sy xcakap sy kuat hadapi smua tu,puas jgakla 'hujan' hehe.. Allah ambik semula org yg sy sayang tu sbb Allah nak bagi something else, Allah nak sedarkan sy.. hmm baiknya Allah pd kita kan?? *sebak* 
Sory klaw rasa sy terlampau open, silakan tegur sy :) sy cuma harap kisah sy bolh bg pengajaran dan sentiasa baik sangka dgn Allah k :) sy taw kisah sy xda la hebat mana,ada orang lg hebat dia diuji ..tapi,sebagai manusia, xsalah kita saling menyedarkan kan? sy just kongsi, nak amik x amik,terserah...
Salam ukhwah ~~ We need Allah in our life <3

Sekian .. ^_^



No comments: