Thursday, 27 June 2013

:: 1st IMPRESSION ::

Assalamualaikum !! 

Entry kali ni tentang apa yg selalu berada di benak nih,,huhu.. 1st IMPRESSION.. 
apa yg korang paham tntg 1st impression nih?

1st impression ni atau dlm bahasa ibunda kita ni,pandangan pertama.. Benda ni sentiasa berlaku dlm kehidupan kita. tambah2 bila kita keluar ke dunia yg baru. Macam2 tanggapan dalam kepala kita bila kita jumpa orang baru kan? dalam erti kata lain,melabel orang ni macam ni, orang tu macam tu.. walhal kita xkenal pon macam mana sebenarnya org tu..huhu pandangan pertama ni kadang kala ada yg betul, ada jugak yg salah. Dia ada kaitan jugak dgn quote yg teramat femes " DON'T JUDGE A BOOK BY IT'S COVER".. huhu.. Kadang2 kita xkenal org tu,nampak serius, so kita judge dy garang,,huhu ntah2 bila kenal, masya Allah,happy go lucky nya,,hehe.. so dalam persahabatan ni, jangan judge orang terlalu awal. setiap orang ada baik buruk dia yg tersendiri. yg mungkin kita hanya nampak kelemahan dy, tp kebaikan dy tersembunyi. Untuk jadi orang yg baik,memang lah kita kna pilih kawan yg baik. tapi kena diingatkan jugak, klaw org2 yg kurang baik tak diberi peluang ntuk berkawan dgn org yg baik,mcm mna dy nak jd baik? berkawan ada batasnya, selagi mana dy x ajak ke arah keburukan,kita tarik dy jadi baik..hehe tapi pepon bercakap memg mudah, nak ajak org ke arah kebaikan ni ad cabaran jugak sebenarnya,,huhu ** eh eh,,rasa macam dah lari topik la,huhu sory** apepon, mana yg baik tu ambilla,yg x baik tu, abaikan lah.. lain orang, lain pendapat. tapi klau kita yakin dan tahu pendapat kita itu betul, tetaplah dgn pendirian kita * tapi jgn tolak mentah2 pendapat org lain taw..oke,lari topik lag,,huhu 

Setakat ni je lah dulu, asyik terkeluar topik je nih,,huhu harap dapat benefit yaa :)

Wassalam ^_~

2 comments:

Tasneem said...

betul sayangs. hakak tasneem setuju ^^

MaWaR RinDu said...

huhu thenx akak ;)